Zo | 14-04-2024 Uitslag: 2 - 3
Sponsors
Moeizame overwinning Toxandria
Overzicht
Toxandria heeft in Lomm tegen een zeer defensief ingesteld RKDSO een moeizame maar zeer verdiende overwinning behaald: 1-2.
Vooral de eerste helft waren de gasten voornamelijk in balbezit en beperkte de thuisploeg zich alleen maar met het ver weg schoppen van de bal. De oranjemannen probeerden met combinatievoetbal via de vleugels kansen te creĆ«ren. Deze kregen ze ook, maar het duurde tot de 35e minuut voordat Toxandria verdiend op voorsprong kwam. Een vrije trap vanaf 20 meter werd door Thomas feilloos in een doelpunt omgezet: 0-1. Toxandria wilde nog voor de thee de voorsprong uitbreiden,  maar het vizier stond nog niet al te zuiver, zodat de oranjemannen met het kleinst mogelijke verschil gingen rusten.
Na de rust eenzelfde spelbeeld, al probeerde de thuisploeg wat offensiever te spelen maar het kwam maar zelden in de buurt van doelman Luuk. In de 55e minuut dacht Toxandria de voorsprong te verdubbelen, toen Jesse een voorzet vanaf links schitterend inkopte maar helaas werd het zuivere doelpunt op advies van de grensrechter ten onrechte afgekeurd. In 60e minuut kreeg RKDSO om onduidelijke reden een vrije trap op 20 meter van het doel. Deze kwam via onderkant lat weer in het veld, om vervolgens door hun lange spits in het doel te worden gekopt: 1-1, geheel tegen de verhouding in. Toxandria ging op zoek naar de overwinning en die kwam er ook, toen een voorzet van Melvin, vanaf de hoek van de 16, onverwachts binnenviel zonder dat ook maar iemand de bal toucheerde. Enkele minuten later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, zodat de oranjehemden de aansluiting blijven houden met de kop van de ranglijst.
Volgende week komt SVS uit Stevensbeek op bezoek en zal Toxandria wederom proberen de 3 punten te behalen om bij de bovenste plaatsen te blijven.