Zo | 21-04-2024 om 14:00u
Toxandria 1 - BVV'27 1
Zo | 14-04-2024 Uitslag: 2 - 3
Toxandria nieuwe koploper
Toxandria heeft na een zwaarbevochten zege op de gasten uit Holthees de koppositie overgenomen van Astrantia. Bij de rust leek er geen vuiltje aan de lucht, want de oranjemannen gingen rusten met een 3-0 voorsprong.
De eerste helft ging gelijk op, maar de thuisploeg was verreweg het gevaarlijkst en kwam in de 15e minuut op voorsprong door Melvin, die een misser van de doelman van de gasten genadeloos afstrafte: 1-0. De gasten voetbalden tot de 16 prima, maar creƫerden geen kansen. Dit in tegenstelling tot de oranjehemden, die met snelle combinaties via het middenveld de snelheid van Twan en Frank probeerden te benutten. In de 34e minuut was het een perfecte aanval over links, die Frank in de gelegenheid stelde de tweede treffer voor Toxandria te scoren. Toxandria kreeg nog voor de rust prima kansen om de wedstrijd al te beslissen. In de 45e minuut leek dit ook te gebeuren, toen Frank een door hem zelf opgezette aanval doeltreffend afrondde: 3-0.
Na de thee ging Holthees op zoek naar een beter resultaat, maar had het geluk dat het vizier van Toxandria niet meer zo scherp stond afgesteld. Twan en Melvin hadden de mogelijkheid om Holthees nog meer pijn te doen. Maar in plaats van 4-0 werd het in de 56e minuut 3-1, toen een voorzet van links bij de tweede paal niet goed verwerkt werd door Toxandria en Holthees tegen scoorde. Toxandria leek aangeslagen en de gasten voelden dat er meer in zat. In de 85e minuut kwam Holthees terug tot 3-2, nadat het een elf meter feilloos benut had na een handsbal in de 16. Een minuut later werd de wedstrijd ontsierd met 2 rode kaarten, de ene voor een speler van Toxandria en de andere voor de trainer van de gasten. Hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en bleek Toxandria de nieuwe koploper na verlies van Astrantia.
Volgende week kan Toxandria proberen de koppositie te behouden, als ze op bezoek gaan bij VCA uit Sint Agatha.