Zo | 21-04-2024 om 14:00u
Toxandria 1 - BVV'27 1
Zo | 14-04-2024 Uitslag: 2 - 3
Toxandria walst over RKSDO 1 heen
Toxandria heeft tegen RKDSO uit Lomm een grote overwinning behaald: 6-1. Al in de eerste 5 minuten had Toxandria 3 grote kansen gehad, maar het duurde tot de 13e minuut voordat Toxandria op voorsprong kwam. Een voorzet van Rob vanaf links kwam via Frank bij Twan terecht, die van kortbij de score opende: 1-0. De gasten uit Lomm kwamen er niet aan te pas, maar kregen in de 28e minuut wel de kans op de gelijkmaker. Dit gevaar werd vakkundig door Luuk gepareerd. In de 32e minuut verdubbelden de oranjemannen de voorsprong, toen Thomas vanaf 25 meter een vrije trap mocht nemen. Met behulp van de doelman van de gasten wist hij te scoren: 2-0. Toxandria ging door en kreeg kansen om met een grote voorsprong te gaan rusten, maar alleen Jesse wist het net nog te vinden toen hij een pass van Melvin prachtig met een sleepbeweging meenam, vervolgens de keeper omspeelde en beheerst scoorde.
Na de thee kwamen de gasten het beste uit de startblokken en wisten in de 46e minuut tegen te scoren, toen een voorzet vanaf rechts bij de 2e paal hard werd binnen geschoten: 3-1. Toxandria was meteen weer bij de les en in de 52e minuut was het Frank die een geweldige steekbal van Jesse beheerst afrondde: 4-1. Toxandria geloofde het nu wel en het spel werd wat slordiger, zodat de trainer besloot enkele wisselingen door te voeren. Dit had al snel het gewenste resultaat, want in de 72e minuut was het invaller Tjerk die na een goede individuele actie de bal achter de doelman van RKDSO prikte: 5-1. Nog geen 5 minuten later werd de eindstand bepaald door Melvin, toen de keeper van de gasten een schot van Twan niet onder controle kreeg en Melvin van kortbij eenvoudig de eindstand bepaalde op 6-1. Een goede en dik verdiende overwinning, waardoor de oranjemannen nu de 2e plaats bezetten.
Volgende week een vrij weekend, daarna volgt een uitwedstrijd tegen SVS in Stevensbeek.