Zo | 24-03-2024 Uitslag: 1 - 1
Sponsors
Toxandria 1 kan geen potten breken tegen Constantia
Overzicht
Toxandria 1 is tegen buurman Constantia tegen een grote nederlaag aangelopen. Het laatste halfuur werden de Toxandrianen overlopen door de groen-gele titelkandidaat uit Wanroij en de oranjehemden mochten de handen dichtknijpen dat de uitslag niet nog hoger was uitgevallen.
Al vroeg in de wedstrijd liepen de Toxandrianen achter de feiten aan, toen de Toxandria-verdediging na vijf minuten speeltijd niet afdoende ingreep bij een aanval over links en eenvoudig te openingstreffer kon worden aangetekend: 0-1. Het was aan enkele reddingen van Dirk te danken, dat de wedstrijd niet al vroegtijdig beslist was. Constantia combineerde vlot door de Toxandria-linies; de oranjemannen waren slordig in de opbouw en  hanteerden veelal de lange bal in de hoop de spitsen in stelling te kunnen brengen. Pas in de 40e minuut was er de eerste dreiging van de thuisploeg, toen Jesse een goede counter opzette, maar Twan faalde in de afronding. Omdat Constantia het overwicht niet verder uitbuitte, werd er met 0-1 gerust en was er nog hoop bij de Toxandria supporters op een positief resultaat.
Ook na rust hetzelfde spelbeeld. Toch kwam Toxandria uit het niets op gelijke hoogte, toen Tiego in de 66e minuut vanaf 25 meter de bal buiten bereik van de Constantia-doelman in de bovenhoek binnenschoot. Het oranje legioen ging er eens goed voor staan, maar een kwartier later gaf het scorebord een 1-5 stand aan. Misverstanden in de verdediging en simpel balverlies van de Toxandrianen hielpen de ploeg uit Wanroij toch nog aan een dikverdiende zege.
Voor Toxandria wordt het zaak om punten te gaan pakken nu de rode lantaarn in handen van de Rijkevoortse formatie is gekomen. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen De Zwaluw in Oeffelt. Hoogste tijd voor de eerste driepunter!