Zo | 28-04-2024 om 14:30u
Elsendorp 1 - Toxandria 1
Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Geflatteerde nederlaag Toxandria
Toxandria heeft tegen Festilent een geflatteerde nederlaag van 4-1 geleden. Totdat de gastheren op voorsprong kwamen ging de strijd gelijk op, al was goed voetbal soms lastig vanwege de harde wind. Toxandria ging goed van start en had na 4 minuten al op voorsprong kunnen komen, maar Martijn kwam net wat te kort om een breedtepass van Twan doeltreffend af te ronden. Het was uitstel van executie, want na 10 minuten kwam Toxandria alsnog op voorsprong toen Martijn op snelheid de achterhoede klopte en beheerst de 0-1 binnen schoof. Na 12 minuten kwam Festilent gelukkig langszij, toen een schot van buiten de 16 van richting veranderd werd en onhoudbaar voor Dave in het doel belandde: 1-1. Tot aan de rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar veranderde er niets meer aan de stand zodat men naar de thee ging met een 1-1 stand.
Na de rust probeerde Festilent het verschil te maken door meer druk te zetten, zonder dat dit tot enig resultaat leidde. Na 60 minuten had Twan de 1-2 op zijn schoen toen hij oog in oog met de doelman jammerlijk de bal net langs de verkeerde kant van de paal plaatste. Uit de tegenstoot kwam Festilent op voorsprong, toen een voorzet vanaf rechts feilloos werd ingekopt. Toxandria probeerde meteen de aansluiting te forceren, maar enkele minuten later werd wederom een schot van buiten de 16 zodanig van richting veranderd dat Dave weer kansloos was en Festilent op zeer gelukkige wijze op een 3-1 voorsprong kwam. In de 75e minuut kwam de gastheer op een 4-1 voorsprong, toen een duidelijke overtreding op Jeroen niet bestraft werd en Festilent ongehinderd kon scoren. De wedstrijd was gespeeld en ondanks goed spel van de oranjemannen ging de wedstrijd op ongelukkige wijze verloren.
Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop. De competitie zal op 26 januari weer hervat worden met een thuiswedstrijd tegen SCV'58 uit Velp.