Teamindeling jeugdteams seizoen 2020-2021

19-06-2020
Aan het seizoen 2019-2020 kwam helaas abrupt een ongewenst eind. Terwijl onze jongste jeugdteams na de vrijgave door het RIVM nog enkele trainingen volgden op de trapveldjes in Rijkevoort (vanwege groot onderhoud aan de velden op Kampzicht), zijn we achter de schermen hard aan de slag gegaan met de teamindeling voor het nieuwe seizoen 2020-2021. We hopen natuurlijk allemaal dat we in september eindelijk weer aan de bak mogen op het voetbalveld en weer wedstrijden mogen gaan spelen.

Bij het samenstellen van de teams zullen we voor de leeftijdscategorieën JO15 en JO17 een samenwerking aangaan met buurman VIOS '38. Beide verenigingen ondervinden in deze leeftijdsgroepen problemen met het aantal spelers: Toxandria heeft er te weinig voor een elftal; VIOS '38 teveel. Samen hebben we een "perfect match". De afgelopen week zijn er twee trainingen geweest bij VIOS om alle spelers uit deze groepen te analyseren en de spelers vast kennis met elkaar te laten maken. 

Het resultaat van deze trainingen, overleg binnen de technische commissie van Toxandria en met de collega's van VIOS '38 hebben ertoe geleid dat de teamindeling voor het volgende seizoen nagenoeg rond is. Dit in tegenstelling tot de begeleiding van jeugdtrainers en -leiders. Want ook volgend seizoen lopen we hier -zowel bij Toxandria als bij VIOS- tegen een tekort aan. Het wordt steeds moeilijker om enthousiaste vrijwilligers binnen de club maar ook (betaald) buiten de club te vinden, om onze jeugdteams te begeleiden. Zonder trainers en leiders kan er niet gevoetbald worden! Dus schroom niet en meld je aan bij de jeugdcommissie. Samen kunnen we naar de mogelijkheden kijken: kun je 1x in de week of 2x trainen geven, kun je alleen trainen geven of alleen op de zaterdag begeleiden? Er is altijd een mouw aan te passen. Met de armen over elkaar wachten tot het probleem zich vanzelf oplost werkt niet. En druk hebben we het allemaal. Maar ook zo druk dat je niet een paar uur per week voor Toxandria vrij kunt maken?    

De nieuwe teamindelingen 2020-2021 zullen vrijdagavond 26 juni via de website bekend worden gemaakt. 
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties