Regiocup voor jeugd start 5 juni

01-06-2021
Het "verloren" seizoen 2020-2021 krijgt toch nog een positief staartje voor onze voetbaljeugd. Acht maanden hebben ze er op moeten wachten, maar zaterdag 5 juni kunnen de jeugdteams in de categorieën t/m O18 jaar eindelijk weer wedstrijden spelen. Vanwege de coronabeperkingen van de overheid waren al die tijd alleen trainingspartijtjes op de eigen vereniging toegestaan. Nu gaan deze teams in het kader van de KNVB Regiocup weer wedstrijden spelen tegen clubs in de buurt, liefst zelfs op fietsafstand. 
 
De KNVB Regiocup is het alternatief voor de competities die dit seizoen niet meer konden worden hervat door de coronamaatregelen. Voor volwassenen komen de versoepelingen te laat, maar afgelopen vrijdag maakte het kabinet bekend dat wedstrijden voor de jeugd (t/m 17 jaar) vanaf 5 juni weer zijn toegestaan. Helaas valt de JO19 dus opnieuw buiten de boot.

De KNVB Regiocup bestaat dan uit vier speelrondes. Met de verruimde maatregelen is ook bekend geworden dat de kleedkamers en douches weer mogen worden gebruikt. Uiteraard nog wel met de basismaatregelen in acht nemend, denk bijvoorbeeld aan de anderhalve meter afstand. Niet onbelangrijk: toeschouwers zijn nog steeds niet welkom op het sportpark, met uitzondering van de vrijwilligers die bij de wedstrijdorganisatie betrokken zijn en de ouders die voor het vervoer zorgen. Dus de overige ouders zullen het met de enthousiaste verhalen na afloop moeten doen... 

Het programma van de Regiocup vindt je bij de teaminfo van ieder team terug. Info voor vervoer volgt nog.  

Heel veel voetbalplezier allemaal! 
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties