Inzet ouders in de kantine tijdens thuiswedstrijden jeugdteams Toxandria

10-11-2019
Zoals bij veel verengingen het geval is, heeft ook Toxandria het de laatste jaren steeds moeilijker om voldoende vrijwilligers te vinden om alle vrijwilligersposten in te vullen. We hebben het als vereniging altijd kunnen voorkomen, maar ook wij zijn nu genoodzaakt om ouders als vrijwilliger in te gaan zetten, om ervoor te zorgen dat de wedstrijddagen op ons sportpark ordelijk en gastvrij verlopen, specifiek in onze kantine (bij veel verenigingen draaien ouders verplicht hele zaterdagen een kantinedienst).
 
Vooral tijdens de rust van wedstrijden op Kampzicht is enige hulp in de bediening vanwege de korte maar grote toeloop (15-20 minuten) erg gewenst in de kantine. Op dit moment hebben we maar 1 kantinemedewerkster op de zaterdag beschikbaar in onze kantine. Voldoende tijdens de wedstrijden, als het meeste publiek langs de lijn staat. Onvoldoende om de grote toestroom van kantinegasten in de rust snel en netjes af te kunnen handelen. Onze gasten verwachten -net zoals wij als ouders zelf, als we bij uitwedstrijden een kantine van de tegenstander bezoeken- dat ze in de rust een kopje koffie of thee kunnen drinken in de kantine van de gastheren. Als vereniging vinden we het ongepast als onze toeschouwers zo lang moeten wachten op hun bestelling, dat ze uiteindelijk zonder consumptie weer vertrekken uit kantine Kampzicht.
 
Wij zullen daarom na de winterstop de ouders van de jeugdteams die op dat moment thuis voetballen volgens een schema aanstellen als hulp in de kantine, tijdens de rust van wedstrijden van hun zoon/dochter. De werkzaamheden bestaan vooral uit het inschenken van koffie en eventueel andere consumpties (gedurende de rust dus, ofwel ruim een kwartiertje).
 
De lijst met tijd en datum wordt door de leiders aan de spelers uitgereikt na bekendmaking van het speelschema van de voorjaarscompetitie 2020. De werkwijze is gelijk aan het vervoersschema: kun je niet, dan ruil je met een andere ouder. Wordt de wedstrijd afgelast, dan blijft je kantinebeurt staan tot de wedstrijd wordt ingehaald.
 
Met steun van onze leden, vrijwilligers én ouders zorgen we er gezamenlijk voor dat Toxandria een gastvrije en gezellige dorpsvereniging is en blijft! Bedankt voor jullie begrip en medewerking.
 
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties