‘Het zou lekker zijn als we onszelf eens gaan belonen’

30-11-2021
Bron: Kliksport, dinsdag 30 november 2021, door Martijn Schwillens
  
RIJKEVOORT | Toxandria gaat de winterstop in als de hekkensluiter van de vierde klasse G. De Rijkevoortse formatie wacht na negen speelronden nog steeds op de eerste overwinning. “Natuurlijk draait het om kwaliteit, maar het zou ook wel eens lekker zijn als we onszelf gaan belonen. Aan de hoeveelheid kansen ligt het niet”, stelt hoofdtrainer Steef Peters.

 
‘Op basis van de kansen hadden we in de laatste twee duels vier punten verdiend en dan had je de aansluiting gehad’
 
Of de (door corona gedwongen) winterstop precies op het juiste moment komt? Peters vindt het antwoord op die vraag lastig te beantwoorden. “Kijkend naar de resultaten, kun je zeggen: ‘Ja.’ Maar als je ziet hoe wij elke week voetballen, dan zeg ik: ‘Nee’. Je wilt door kunnen gaan op de ingezette weg. Voetballend gaat het namelijk met de week beter. Tussen de beide 16-metergebieden zijn wij aan elke tegenstander nagenoeg gelijkwaardig. Alleen tegen Constantia waren we kansloos, maar in de overige duels hebben we kansen op een goed resultaat gehad. We hadden vijf à zes punten meer moeten én kunnen hebben.”
 
‘Teveel kansen nodig’
“Dat zat er ook in, maar wij hebben teveel kansen nodig”, erkent de Nijmegenaar. “Neem onze laatste twee wedstrijden tegen Montagnards en Oostrum. Op basis van de kansen hadden we in die twee duels vier punten verdiend en dan had je de aansluiting gehad. Tegen Montagnards missen we vier 100% kansen op de gelijkmaker. Vervolgens staan we één moment niet goed achterin en het is meteen 0-2. Tegen Oostrum staan we lange tijd 1-1. Onze spits gaat alleen op de keeper af en zijn schot gaat via een been net naast. Een paar minuten later volgt een identieke situatie aan de andere kant, en de bal valt precies aan de voor hun goede kant van de paal binnen. Uiteindelijk verlies je die pot met 1-3.”
 
‘Kleine en jonge groep’
Reden om bij de pakken neer te gaan zitten, is er volgens Peters niet. “Het is vooral wennen voor me. Leerzaam ook, want als trainer ben ik niet gewend om zo vaak te verliezen”, erkent de in 2020 van DSV overgekomen hoofdcoach. “Bij DSV stonden we op donderdag met dertig spelers op het veld. Hier heb ik te maken met een kleine selectie van achttien tot twintig spelers, mede omdat in de eerste coronaperiode vijf tot zes basisspelers zijn gestopt. Dat is een realiteit, maar daardoor heb je wel een kleinere en zeer jonge groep. Zolang de weersomstandigheden het toelaten, zullen we op zondag blijven trainen. Het is belangrijk om de jongens dichtbij te houden. Te werken aan onze zwakke punten, maar vooral ook veel praten en verder werken aan het vertrouwen bij de spelers. Daarom zou het wel eens goed zijn om onszelf te belonen. Gelukkig ziet iedereen dat het voetballend een stuk beter gaat dan aan het begin van het seizoen.”
 
Toekomst bij ‘Tox’
De trainerscarrousel is in volle gang. In Rijkevoort is nog niet gesproken over volgend seizoen. “Wat wil de spelersgroep en wat wil ik? Daarover hebben we nog niet met elkaar om de tafel gezeten, dus dat is voor latere zorg”, zegt Peters. Hij benadrukt tot slot dat hij ‘er nog vertrouwen in heeft’ om degradatie te ontlopen. “We zijn gelijkwaardig aan vijf ploegen in deze klasse. Maar het gat is zes punten, dus we zullen een reeks moeten neerzetten.”
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties