Erelid Martien Janssen overleden

25-12-2022
We ontvingen gisteren het droevige bericht van het overlijden van ons erelid Martien Janssen. Hij werd 74. Martien was zowel bij Toxandria in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw, als in Rijkevoort als onderwijzer en later directeur van de basisschool een zeer bekend gezicht.

Martien werd lid van Toxandria in mei 1972, het jaar waarin ook voor de eerste keer de Lentekermis door Toxandria werd georganiseerd. Begin dit jaar werd hij daarom nog gehuldigd vanwege zijn gouden 50-jarig lidmaatschap van Toxandria.

Martien verdiende zijn sporen bij Toxandria als keeper, maar ook als voetballer. Met Toxandria 1 werd hij kampioen in 1975. Legendarisch was zijn doelpunt met truc 37b tegen Lithoyen dat jaar.

Naast zijn actieve voetbalcarrière was Martien vooral ook op andere vlakken zeer nauw betrokken bij Toxandria. Hij werd in 1972 ook direct jeugdtrainer, een kort lijntje met zijn beroep als onderwijzer der lagere school, en bracht op de woensdagmiddagen (de vrije middag op de basisschool in die tijd) de jongste jeugdspelers en pupillen de eerste beginselen van de voetbalsport bij op het toenmalige derde veld, waar nu de basisschool staat.

Ook werd Martien in 72 bestuurslid. In 1974 werd hij hulpsecretaris, om die functie vanaf 1979 in te ruilen voor de positie van secretaris, als opvolger van Marius Verheyen. Hij zou tot 1985 als secretaris in het bestuur actief blijven. In 1981 was Martien als commissielid nauw betrokken bij alle activiteiten rondom het 50-jarig bestaan Toxandria. Martien was ook oprichter van D’n Aftrap in 1976, een mededelingenblad voor de senioren. Het was de voorloper van het latere clubblad Kikkerleer, waarvoor hij in de beginjaren in de redactie zat.

Voor zijn verdiensten voor Toxandria werd Martien benoemd tot erelid van de club.

We wensen Thea, familie en naasten veel sterkte toe met dit grote verlies.

Bestuur Toxandria
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties