Erelid Fun Hendriks overleden

23-11-2021
Vorige week donderdag bereikte ons het droevige bericht dat ons erelid Fun Hendriks op exact 95-jarige leeftijd is overleden.

Fun opende op 7 december 1958 samen met zijn Miet het nieuwe clubhuis van Toxandria. Dat clubhuis van Toxandria genoot destijds regionale bekendheid als 'De Schotse Bar', of kortweg als 'Fun en Miet'. Jarenlang fungeerden Fun en Miet als gastheer en gastvrouw van de voetbalclub. Ook toen Fun en Miet de zaak overdroegen, bleef het café nog lang de vaste uitvalsbasis na alle thuis- en uitwedstrijden van de Toxandrianen (tot de bouw van de kantine).

Naast zijn werkzaamheden als uitbater van De Schotse Bar, was Fun ook bestuurslid van Toxandria van 1970-1978 waarbij hij de functie van penningmeester bekleedde. Vanuit die functie was Fun ook betrokken bij de organisatie van het jubileum Toxandria 40 jaar in 1971. Bij het gouden jubileum van de voetbalclub 10 jaar later, was Fun een van de samenstellers van een jubileumboekwerk waarin de hele historie van de club werd opgetekend.

Ook bij de organisatie van de vermaarde Lentekermis van Toxandria en Luctor was Fun nauw betrokken, zowel voor als achter de schermen. Fun was een begenadigd tekenaar en schilder en in die tijd werden alle 'billboards' van de Lentekermis nog met de hand geschilderd. Jaar in, jaar uit. Met zijn tekentalent was Fun ook de man achter de kikker die jarenlang de voorkant van ons clubblad sierde vanaf 1977.   

Fun werd voor zijn vele verdiensten voor Toxandria benoemd tot erelid. Bedankt voor jouw inzet voor onze club Fun. Rust zacht. 
 
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties