“De beste jeugdspelers van Nederland" was bij Toxandria en VIOS '38

06-03-2021
Maandenlang was er reikhalzend naar uitgekeken. Vandaag was het eindelijk zover. Onze voetbaljeugd van 7 tot 17 jaar mocht eindelijk, samen met de leeftijdsgenoten van VIOS ‘38, zijn kunnen en kunsten tonen op de talentendag van de organisatie Voetbalscholing uit Velp. Plaats van handeling: sportpark De Slatert in Beugen.
 
Deze leuke en leerzame voetbaldag kwam als geroepen, na al die voetballoze weken de afgelopen tijd door de corona-maatregelen. Die maatregelen zorgden er ook voor dat deze dag op de oorspronkelijke datum van 6 februari niet door kon gaan. Gelukkig konden we meteen een nieuwe datum prikken en dus stroomde het sportcomplex van VIOS rond 10 uur vol met ruim 80 jeugdige voetballiefhebbers van Toxandria en VIOS '38. De zon straalde uitbundig, het veld was in perfecte staat en de trainers stonden paraat, kortom: alle ingrediënten waren aanwezig voor een prachtige dag. Helemaal, omdat er ook nog eens scouts van PSV kwamen om onze spelers te beoordelen op hun talenten. En niet een of twee, maar liefst 5 scouts waren vanuit Eindhoven en omgeving afgereisd naar Beugen! Spannend!
 
Er was een divers aanbod van oefenvormen klaargezet door Voetbalscholing, zodat iedereen zijn of haar specialiteiten kon tonen aan de deskundige scouts van PSV. Daarbij werd gekeken naar techniek, uithouding, snelheid, doorzettingsvermogen, overzicht, teamplay, discipline, grondhouding, communicatievaardigheden en attitude. Te verdienen waren meerdere tickets naar een landelijke eindronde. Deze zullen in juni in Utrecht plaatsvinden. Daar worden de definitieve winnaars bekend gemaakt voor een stage op de Herdgang bij PSV!
 
Om half elf werd begonnen met de eerste ronde en na ieder fluitsignaal werd naar de volgende oefenvorm gewisseld. In de pauze rond het middaguur wachtte een broodje knak met ranja, om vervolgens weer gedreven het voetbalcircuit verder af te werken. Rond half 2 blies de organisatie voor de laatste keer op de fluit en zat deze goed georganiseerde dag erop. Nou ja, het belangrijkste onderdeel moest natuurlijk nog komen: de bekendmaking van de tickets naar Utrecht. Een voor een werden de uitverkorenen naar voren geroepen. Een groot applaus klonk voor 8 winnaars. Voor Toxandria mogen Lenn van den Heuvel (JO10-1), Vince van den Heuvel (JO13-1) en Tiego Gerrits (JO17-1) zich opmaken voor de landelijke eindronde met de andere talenten uit de rest van Nederland. Succes jongens!


Het werd een prachtige dag, heerlijk weer, lekker zonnetje, strakke grasmat, goede organisatie en prima gastheer. Ticket of geen ticket, alle spelers hadden een schitterende dag en kregen allemaal een certificaat en voetbalshirt/broek mee naar huis. Dat smaakt naar meer! “Volgend jaar komen we naar Toxandria” liet de organisatie weten. Jullie zijn van harte welkom. Ook de scouts van PSV natuurlijk…!

Foto's klik hier: https://jalbum.net/nl/browse/user/album/2006821


 
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties