Corona-maatregelen vanaf 26 januari

27-01-2022
Bron: KNVB.nl
 
Wat is vanaf woensdag 26 januari 2022 veranderd?
Iedereen mag weer overdag en 's avonds binnen en buiten sporten. De volgende regels gelden:
 • Er mogen weer competitiewedstrijden worden gespeeld.
 • Publiek is weer toegestaan bij trainingen en wedstrijden tot maximaal 22.00 uur.
 • Voor het zaalvoetbal geldt dat er na 22.00 uur nog wel gevoetbald mag worden, maar zonder publiek.
 • Sportkantines mogen weer open, tot maximaal 22.00 uur.
 • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
 • Er is geen beperking meer in de groepsgrootte bij het (zaal)voetbal.
 • Iedereen moet zich aan de basisregels houden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 
Vervolg competitie
Twee seizoenen lang hebben we de competitie niet uitgespeeld en geen promotie/degradatie op basis van een volledig seizoen kunnen toepassen. Het doel voor de KNVB is om dit seizoen wel een eindrangschikking en een promotie/degradatie toe te kunnen passen op basis van sportieve prestaties. Het voetbal heeft echter in de categorie A langere tijd stilgelegen, hierdoor zijn reguliere speeldagen uit de eerste competitiehelft komen te vervallen. Daarnaast zijn er nog veel teams die nog wedstrijden moeten inhalen uit de eerste competitiehelft. 
Er zijn ook nog veel onzekerheden ten aanzien van corona en mogelijke maatregelen die hiermee gepaard gaan. Om voldoende ruimte te hebben om de competities goed uit te spelen en met de mogelijke onzekerheden om te gaan, zien we ons genoodzaakt om de competities in de verschillende categorieën aan te passen. Hieronder vind je een overzicht wat dit voor de verschillende categorieën betekent:
 
Categorie A senioren mannen (Toxandria 1)
De KNVB neemt over de wijze waarop deze competities zullen worden uitgespeeld op vrijdag 28 januari een definitief besluit. Vanwege het feit, dat wij ons grote zorgen maken of deze competities met volledige nacompetitie nog afgewerkt kunnen gaan worden, worden op dit moment de scenario’s nader bekeken. Ons uitgangspunt is dat we een grote mate van zekerheid moeten hebben om dit seizoen promotie en degradatie door te voeren. Een derde seizoen zonder eindrangschikking vinden wij onaanvaardbaar.
In ieder geval zullen vanaf het weekend 5/6 februari de eerste inhaalwedstrijden worden vastgesteld.
 
Categorie B veldvoetbal
Alle categorieën in het veldvoetbal (senioren Toxandria 2, 3 en 5; junioren en pupillen) gaan aankomend weekend 29/30 januari starten met het reguliere programma. De speeldagenkalender blijft voor deze categorie ongewijzigd.
De wedstrijden die bij de pupillen eerder gespeeld hadden moeten worden in de 3de fase komen te vervallen. 
Inhaalwedstrijden voor de junioren en de senioren worden zoveel mogelijk gepland in inhaalweekenden om zoveel mogelijk de competities uit te spelen.
 
Publiek bij wedstrijden
Het publiek is weer welkom bij de wedstrijden en trainingen. Daarnaast geldt voor het veldvoetbal dat het publiek 1,5 meter afstand moet houden en bij het verplaatsen in de kantine een mondkapje moet ophebben. Het publiek dient uiterlijk om 22.00 uur de sportaccommodatie te hebben verlaten.
 
Sportkantines
Voor en na de wedstrijden is het weer mogelijk om elkaar te ontmoeten en een drankje te drinken in de kantine. Hiervoor gelden wel weer de inmiddels bekende regels:
 • 1,5 meter afstand.
 • Kantines moeten uiterlijk om 22.00 uur sluiten.
 • Iedereen vanaf 18 jaar dient een CTB met identificatiebewijs te laten zien.
 • Een vaste zitplaats is verplicht.
 • Bij het verplaatsen in de kantine is een mondkapje verplicht.
 • Kantinemedewerkers dienen ook een mondkapje te dragen.
 • Bij een afhaalmogelijkheid vervalt de plicht voor het CTB en het mondkapje.  
Coronatoegangsbewijs
Een coronatoegangsbewijs (CTB) is verplicht voor sporters en publiek van 18 jaar en ouder in de kleedkamers, toiletten en de kantine.
Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, op het veld of in de sporthal, en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers. 
 
Mondkapjes
Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar in binnenfaciliteiten zoals kleedkamers en de kantine.
 
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties