Appelactie jeugdafdeling breekt alle records

08-01-2022
Of het komt doordat er vorig jaar geen appelactie van Toxandria is geweest, doordat Rijkevoort wat extra vitaminen nodig heeft in deze coronatijden of doordat we dit jaar extra goede jeugdige huis-aan-huis-verkopers binnen onze gelederen hadden... we zullen het waarschijnlijk nooit achterhalen. Feit is wel dat er zaterdag 8 januari een recordaantal van 361 zakken heerlijke Elstar-appels in Rijkevoort en Rijkevoort-De Walsert zijn verkocht door onze jongste jeugdspelers. Daarmee werd het vorige record van 342 zakken uit 2017 glansrijk uit de boeken 'gereden' (wat de lat voor volgend jaar weer een stukje hoger legt...).
Normaal is het op de eerste zaterdag van het jaar (dit jaar de tweede zaterdag omdat 1 januari op een zaterdag viel) rond 10 uur een drukte van belang in kantine Kampzicht. Dit jaar bleef de kantine gesloten, omdat we ons uiteraard aan de geldende coronamaatregelen houden bij de club. Toch ging de appelactie van Toxandria 'gewoon' door, maar dan op 1,5 meter. Enerzijds omdat het elk jaar een leuk zakcentje voor onze jeugdafdeling oplevert, anderzijds omdat onze jeugd dit een keileuke activiteit vindt. Geen verzamelpunt dus voor chauffeurs en verkopers op het sportpark, maar direct door naar onze hofleverancier Spar Max waar de Elstars van streekleverancier Van Welie (want natuurlijk koopt ook Toxandria lokaal) al in grote kisten en netjes verpakt klaar stonden. 
Omdat de laatste weken geen Dorpswijzer meer van de persen was gerold (alleen digitaal te lezen), was het lastiger om de appelactie dit jaar aan te kondigen bij onze dorpsgenoten. Maar gelukkig is de actie na al die jaren al zo ingeburgerd bij de Rijkevoortenaren, dat de voordeur soms al wagenwijd openstond voor onze jeugd al voordat er was aangebeld. Geweldig minse uut Riekevort en Riekevort-De Walsert! Geweldig dat sommigen meerdere zakken kopen of geen appels willen maar wel 5 euro meegeven voor de club. Of wat snoep of koek meegeven aan de verkopers. Helemaal top. Na afloop was er de traditionele peperkoek met warme chocomel voor het verkoopteam, ditmaal buiten bij de kantine. Dat alles maakte de appelactie ook in 2022 weer tot een groot succes. Laten we hopen dat we in 2023 weer een 'normale' samenleving hebben en we de appelactie weer op de vertrouwde manier kunnen organiseren!   
Een groot woord van dank namens de club aan de organisatie van de appelactie vanuit de jeugdcommissie, aan de extra vrijwilligers die ons ook dit jaar weer hielpen, de oplettende chauffeurs, de kopers van de appels, leverancier Spar Max, producent Van Welie voor de snelle extra aanvoer van appels omdat we er voor het eerst tekort hadden, maar natuurlijk vooral onze jeugdige topverkopers!
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties