Amai amai! Belgische voetbaldag voor de jeugdafdeling

27-03-2021
Amai! 27 maart: de Belgische voetbaldag voor de voetbaljeugd van Toxandria en VIOS ’38.
 
Allee… en op een Belgische voetbaldag moet ge natuurlijk ook Vlaams klappen. Tijd om weer te gaan shotten in plaats van de hele dag voor de televisie gaan zitten kassen.
 
Al vroeg in de ochtend arriveerden de eerste kleine mannen van de JO7 op sportpark De Slatert. Gebracht door vader, moeder, bomma of bompa. De organisatie van deze anders-dan-anders-voetbaldag was in handen van de commissie Winteractviteiten van VIOS ’38 en zij hadden een aantal sensationele voetbalspellen op de kop weten te tikken bij spelgigant FunPro uit Beugen. Spectaculaire spellen met een knipoog naar voetbal.
 
Voor de kleinste mannen waren de voetbalspellen wat meer gericht op behendigheid, voor de oudere jeugd waren er spellen met wedstrijdvormen. Zij genoten van bumper voetbal, waarbij iedere speler -geheel in coronastijl- in zijn eigen bubbel zat. Zij speelden kleedjesvoetbal -waarbij alle mannen zich in een kleedje hulden, waardoor het meer op balgevoel voetballen werd- en boardingvoetbal. Bij het levend tafelvoetbal werden de voetbalschoenen verruild voor sleffers. Tussendoor kon met speedsoccer geprobeerd worden de bal zo hard mogelijk in het doel te schieten.
 
Voor de spelbegeleiders was het jammer dat de refter en de toog toe waren op sportpark De Slatert. Geen pintjes vandaag dus. Dat ging jammer zijn.
 
Financieel werd de dag mede mogelijk gemaakt door Toxandria, VIOS ‘38 en enkele sponsoren. Mercietjes daarvoor. Ook een groot merci aan de organisatie voor deze schone dag!
 
Allee, saluutjes hè!

Fotoalbum klik hier
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties