Luuk van Dieten is De Slimste Toxandria Mens

12-11-2023
Afgelopen vrijdag, na afloop van de jaarvergadering van Toxandria, vond de eerste editie plaats van De Slimste Toxandria Mens. Een titel die na een ongekend spannende strijd ten prooi viel aan de doelman van ons eerste: Luuk van Dieten.
Om het nuttige van een jaarvergadering te combineren met het aangename -een gezellige voetbalkenniskwis- had het bestuur een pittige voetbalkwis in elkaar gedraaid. Nadat de aanwezige vergaderinggangers in teams waren ingedeeld, barstte de kennisstrijd los. De kwis bestond uit vijf verschillende categorieën: stadions, bijnamen, regionale sportparken, ere- en Keukenkampioendivisie en een finaleronde. De vragen kwamen in sneltreinvaart voorbij en na elke ronde volgden telkens direct de antwoorden en de tussenstand. Het was vanaf ronde 1 een spannende strijd en elk team bleek zijn specialiteiten te hebben. Uiteindelijk bleek het team "Ereleden" -genoemd naar de ereleden Koos, Pierre en kersvers erelid Mark- over de meeste parate voetbalkennis te beschikken, waardoor zij zich tot Het Slimste Toxandria Team mochten kronen. 
Zoals het reglement voorschreef, zou de individuele winnaar van deze voetbalkenniskwis uit de winnende denktank moeten komen, door het winnen van een benaderingsvraag. Degene die de toeschouwerscapaciteit van het Bernabéu-stadion van Real Madrid het dichtste wist te benaderen, zou zich minstens een jaar De Slimste Toxandria Mens mogen gaan noemen. Het was Luuk van Dieten die met een winnend aantal van 81.802 verdraaid dicht bij het juiste antwoord van 81.044 zat. Uit handen van de jury mocht een zichtbaar geëmotioneerde Luuk de prijs -een mok met opschrift "Ik Ben De Slimste Toxandria Mens" in ontvangst nemen. Luuk gaf na afloop van de prijsuitreiking tijdens de persconferentie het geheim van zijn overwinning prijs. "Ik mocht mezelf gelukkig prijzen dat ik werd ingedeeld bij de ereleden. Mannen van status binnen onze vereniging met een enorme staat van dienst en natuurlijk een evenzo enorme kennis van het hedendaagse voetbal. Koos en Pierre beschikken beiden over een ongekende voetbalhistorische kennis; ome Mark kent alle sportparken hier in de buurt omdat hij daar in een grijs verleden al zijn, naar eigen zeggen, miljoen doelpunten bij elkaar wist te punteren en Cas kent het moderne Playstation voetbal als zijn broekzak. Ik kon de enkele hiaten in hun parate kennis gelukkig verder aanvullen. Dat ik bij veel BVO's in Nederland kind aan huis ben en vrijwel alle stadions de afgelopen jaren van binnen en van buiten heb gezien was natuurlijk een geschenk uit de hemel om deze prestigieuze titel binnen te harken."   

     
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties