Carnavalsbal in Kampzicht

24-01-2023
Coba: Hey Kobbus, gej ok op Kampzicht?
Kobbus: Ja der, ik bin duk hier wa. Bekânt ieder wêêk. Ik zit bej de onderhoudsploeg, witte wel.
Coba: Oh, det wis ik nie. Wa onderhouwde dan zowal Kobbus?
Kobbus: Alles wa gruun is of zuj motte zien zak mar zegge. Ut gras, de stroek nivve de velde en zo van alles wa. Un bitje vêge en opruume. Moj werruk mit wa ouw Toxandriane. Op tied un kupke koffie. Mar rûstig an wa! En gej dan Coba? Wa bringt ouw hier?
Coba: Det zak ouw zegge Kobbus. Ik zie bej ut Wokking Voetbal gegaon.
Kobbus: Wokking Voetbal, wa zedde nou toch der?
Coba: Des voetballe vur ouw minse. Dan mudde nie renne, ziede. Allenig wandele. Ge hoeft nie te kunnen voetballe, as ge mar af en toe dun bal rakt, dan zien ze al dik tevreeje mit ouw.
Kobbus: Dè klinkt goed Coba. Rustig ân doen. Ziede dan mit un hiêl klupke Coba?
Coba: Wa dinkte! Un hiêl klup. Wej staon mit mier volluk op ut veld as de seleksie mit ut trêne! Det hek van Cees de vurzitter geheurd gehad. En we hebbe gruwelukke schik mit ze alle! Dor gut ut engsele toch um, wa Kobbus?
Kobbus: Groêt geliek Coba. Des fijn det ut allemaol goed akkediert. Mar ik zie dit seizoen wel wer mier vrôllie op Kampzicht rond banjere. Dur is ok wer een vrôllietiem opgericht. Die trêne zôn beist en gaon ok kompetietsie speule. Zeuve tigge zeuve. Ze hebbe dur nog net nie zat vur un hiêl elftal.  
Coba: Ja, moi wa Kobbus! Ze zien gruweluk fanatiek, ok donderdags nao de trêning in de kantine hek geheurd. En dânderdaag, daags vur de carnaval organisiere ze ok ut carnavalsbal in de kantine. Det is die vrôllie wel toevertrouwd Kobbus. Die wête wel wa feeste is!
Kobbus: Nou, dor gok ger hin dan Coba! Ik doej un moi pekske ân. Komde gej ok?
Coba: Det hek wel beteit ja. Ut begint um un uur of nege.
Kobbus: Dan zien we mekaar dor wer Coba. Wiest dan wa!
Coba: Wiest dan! Houdoe wa.
Kobbus: Houdoe!    

Bij dit bericht is een bijlage toegevoegd.

Download bijlage
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties