Toxandria jeugdkamp weer top!

12-07-2022
Afgelopen weekend was het weer zo ver: Het Toxandria Jeugdkamp!

Vrijdag de 8ste juli om 18 uur verzamelden alle jeugdleden vanaf de JO7 tot en met de JO13 zich bij het sportpark. 45 kinderen en de benodigde leiding vertrokken naar De Coxse Boerderij in Gemert, inmiddels een bekende plek voor velen. Het weer was perfect: niet te warm, droog en een heerlijk zonnetje. Nadat alle bedden zorgvuldig waren uitgekozen, getest en opgemaakt, vertrok de groep naar het bos voor een bosspel. “Gaan we weer levend stratego doen? “werd er enthousiast geroepen. Maar natuurlijk, iets wat in de smaak valt moet je behouden! Na enkele potjes stratego door de fanatiekelingen en het rapen van handen vol dennenappels door een verzamelaar, kwamen zij terug op locatie met ……honger!!! Gelukkig waren de broodjes knak al klaar en kon ervan genoten worden bij een heerlijk kampvuurtje. Het liep al in de nachtelijke uurtjes toen de laatsten hun bed gingen opzoeken. Vervolgens heeft er rond een uurtje of 3 nog een wilde achtervolging van een stel motten plaats gevonden. De gillende dametjes kregen de lastige vliegbeesten niet gevangen, maar gelukkig heeft iedere meegereisde jeugdleider zijn eigen kwaliteiten en werd onze eigen mottenvanger ingezet om de betreffende motten eigenhandig naar buiten te werken ( vastgeplakt onder een slipper wel te verstaan) . Eind goed, al goed; we konden weer een paar uurtjes gaan slapen.

In een ochtendzonnetje werd er genoten van een heerlijk ontbijtje. En vlug daarna zat het hele gevolg weer op de springkussens! Een ochtend vol spelletjes volgde, er werd gelachen en genoten. Hoe hap ik een snoepkikker met een nat gezicht uit een bak meel? En natuurlijk zijn wij niet te flauw om er zo nu en dan GEEN kikker in de meelbak te leggen; ff door zoeken je hebt ‘m bijna! 

Na de lunch zat het kamp voor de allerjongsten er weer op. Denk dat zij die avond goed geslapen hebben thuis! De overgebleven kinderen gingen verder met nog meer gezellige spellen: kratje trap, voetbalkegelen en nog veel meer. Al die bezigheden maken hongerig dus werd er gesmuld van een heerlijke bbq. Toen het donker werd en wij weer gezellig bij het kampvuur zaten, kwam de vraag: is er nog iets lekkers? Tuurlijk: buitenlucht maakt hongerig. Dus werd de soep opgewarmd, de overgebleven worsten en hamburgers gebakken. Genoten van de avondsnack zochten de eersten hun bedje maar wat eerder op dan vorige nacht. En het was zo waar stil op de Coxse boerderij!

Zondagochtend hebben we nog een voetbaltoernooitje gespeeld en toen hiervan de winnaar bekend was, was het inmiddels ook tijd voor de jaarlijkse frietjes! En na de friet was het dan echt tijd om weer richting Rijkevoort te vertrekken. Het waren weer 3 gezellige dagen. Wij bedanken alle kinderen en leiders voor hun gezelligheid , inzet en enthousiasme! Ook ouders bedankt voor het vervoer heen en terug naar Gemert.

Tot volgend jaar! Locatie en datum volgt t.z.t.
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties