Elsendorp 1 - Toxandria 1
Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Wederom verlies Toxandria
Toxandria is thuis tegen DSV weer tegen een verlies opgelopen. Daar waar het in het paasweekend reeds tweemaal had verloren.
Op paaszaterdag uit tegen Gassel verloren de oranjemannen met 3-1, waar vooral in de tweede helft een goed Toxandria te zien was, maar als je de doelpunten als cadeautjes weggeeft is het moeilijk punten halen, ondanks een prachtige goal van Jeroen Rongen.
Op paasmaandag kwamen de oranjemannen er helemaal niet aan te pas in Ottersum en was het aan doelman Dave te danken dat de schade beperkt bleef tot 3 tegendoelpunten: 3-0 verlies.
Daarom was ieder er op gebrand om een goed resultaat te behalen in de derby tegen DSV uit St. Anthonis, ook gezien de heenwedstrijd waar de oranjemannen te weinig hadden gekregen. DSV startte furieus en had al in de eerste minuut op voorsprong kunnen komen, maar van dichtbij werd hoog overgeschoten. Bij Toxandria lukte er vrijwel niets en het was wederom aan Dave te danken dat de gasten bij rust slechts eenmaal gescoord hadden, tot overmaat van ramp ook nog via een eigen goal van Arno die een voorzet van links ongelukkig raakte en Dave van kortbij verraste.
Na de rust een beter Toxandria en in de 50e minuut kwamen de oranjemannen langszij, toen de doelman van de gasten in de fout ging en Bastiaan van dichtbij de gelijkmaker aantekende: 1-1. De wedstrijd ging nu meer gelijk op, maar de gasten uit St. Anthonis bleven gevaarlijk. Na 70 minuten kwam DSV wederom op voorsprong, toen een voorzet van rechts door Melvin verkeerd werd geraakt en Dave wederom kansloos was. Toxandria probeerde nu met opportunisme de gelijkmaker te forceren, maar echt gevaarlijk werd de gastheer niet. In de laatste minuut bepaalde DSV de eindstand op 1-3, toen Dave omspeeld werd en de bal in het lege doel geplaatst kon worden.
Volgende week een nieuwe kans om de negatieve spiraal te doorbreken, als we op bezoek gaan bij Achilles uit de Reek.