Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Sponsors
Toxandria 1 doet goede zaken
Overzicht
Toxandria 1 deed in de doordeweekse inhaalwedstrijd tegen FC Uden 1 goede zaken, door de gasten met een nipte nederlaag terug naar huis te sturen. De wedstrijd tegen laagvlieger FC Uden werd hervat in de 36e minuut. Dat was het moment waarop enkele weken geleden de ballenvanger het door de razende storm dreigde te begeven en de situatie dusdanig gevaarlijk was geworden op het hoofdveld van Toxandria, dat verder spelen onverantwoord was. De stand op dat moment was 0-1 in het voordeel van de Udense formatie.
Het was daarom zaak voor Toxandria, zeker na de 3-1 nederlaag van afgelopen zondag tegen SES, om snel orde op zaken te stellen en niet tegen een nederlaag aan te lopen. Bij een overwinning zou de afstand tot de beide staartploegen dusdanig groot worden, dat klassebehoud al nagenoeg een feit is. In het restant van de eerste helft konden de toeschouwers zich vast op gaan warmen voor het tweede deel van de match, gescoord werd er niet. Rust 0-1.
Die tweede helft startte uitstekend voor de oranjemannen, want al na 6 minuten profiteerde Rens optimaal van een slippertje van de doelman van FC Uden. Geheel vrijstaand kon Toxandria's laatste man de bal eenvoudig binnen knikken: 1-1. Even later kon de Toxandria-aanhang opgelucht adem halen, toen een aanval van de Udenaren op de paal belandde. Ook Toxandria dook een paar keer gevaarlijk voor Udens doel op, maar gescoord werd er vooralsnog niet. Een kwartier voor tijd viel dan toch de bevrijdende treffer voor Toxandria, toen Joost een prima aanval over rechts vallend fraai binnenkopte: 2-1. De inmiddels ingevallen goalgetter Frank was nog een keer dichtbij succes, maar zijn ziedende schot ging via de keeper en lat over en ook Twan was nog dichtbij een treffer, maar nu redde de doelman.
Zo eindigde de wedstrijd in een kleine overwinning en bleven de 3 zeer belangrijke punten in Rijkevoort. A.s. zondag zullen de mouwen weer opgestroopt worden, als wordt afgereisd voor een streekderby naar Sint Tunnis, om aan te treden tegen DSV.