Zo | 28-04-2024 om 14:30u
Elsendorp 1 - Toxandria 1
Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Eerste driepunter voor Toxandria
Toxandria heeft thuis tegen de gasten uit Beers een verdiende overwinning behaald. De oranjemannen startten fel en binnen 5 minuten waren ze al drie keer gevaarlijk voor het doel van HBV geweest. In de 10e minuut kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong, toen Twan iedereen te vlug af was, inclusief de doelman, en vanaf de achterlijn de bal in het doel plaatste: 1-0. Toxandria ging door, maar door een eigen doelpunt in de 20e minuut kwam HBV wel heel fortuinlijk op gelijke hoogte. Toxandria was even de kluts kwijt. In de 29e minuut kwam de spits van HBV via een klutsbal in balbezit en scoorde beheerst de 1-2. Toxandria ging op zoek naar de gelijkmaker, maar in de 40e minuut werd de wedstrijd onderbroken door een ernstige blessure van een speler van HBV die per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.
Na 45 minuten werd de wedstrijd weer hervat en na 60 minuten kwam Toxandria op gelijke hoogte, toen de goed leidende scheidsrechter Toxandria een penalty gaf voor een handsbal in de 16 meter van een der verdedigers van HBV. Rens rondde dit klusje vakkundig af: 2-2. Nog geen twee minuten later kwam Toxandria op voorsprong door het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Twan nam een voorzet vanaf links direct op zijn pantoffel en à la van Basten verdween de bal over de keeper in de verre hoek: 3-2. Toxandria zat op rozen en HBV probeerde met meer fysieke strijd de wedstrijd een ander gezicht te geven wat resulteerde in een rode kaart voor een van de HBV-verdedigers. In de 75e minuut buitte Toxandria de numerieke meerderheid uit, toen Jeroen op het middenveld een bal onderschepte, alleen op de doelman afging en op tijd de bal breed gaf op Bastiaan die de 4-2 binnen schoot. Toxandria controleerde daarna de wedstrijd zodat de eerste 3 punten van de competitie een feit waren.
Volgende week op bezoek bij een oude bekende, de kampioen van vorig jaar in de 5e klasse: Estria.