Toxandria JO19-1

team_tijdelijk.jpg
Algemene informatie
Eerstvolgende wedstrijd
Geen wedstijd gevonden.
Laatst gespeelde wedstrijd
Toxandria JO19-1 - DSV JO19-2
Za | 30-11-2019 Uitslag: 2 - 1
Sponsors
Toxandria JO19-1 najaarskampioen!
Overzicht
Toxandria JO19-1 heeft een geweldige najaarscompetitie van het seizoen 2018-2019 afgesloten met een zeer verdiend kampioenschap. Slechts eenmaal werd gelijk gespeeld, tegen naaste concurrent SES JO19-1. De andere wedstrijden werden allemaal in winst omgezet. Een terechte kampioen dus.
De spanning in de competitie was tot het kookpunt gestegen. Twee ploegen zouden uit gaan maken wie er met het kampioenschap vandoor zou gaan: SES of Toxandria. Twee weken geleden was het duel van de waarheid voor de beide titelkandidaten, die op dat moment allebei nog al hun wedstrijden gewonnen hadden. De topper tussen Toxandria en SES leverde geen winnaar op (1-1), zodat de beslissing in de laatste wedstrijd zou vallen.
Vandaag was daarom de dag van de waarheid. SES had de lastige uitwedstrijd tegen Venraij JO19-3 op het programma staan; Toxandria moest naar de Hapse Boys JO19-2 afreizen. Omdat de wedstrijd van de Langenboomse formatie al om 13.00 uur werd afgetrapt, werd halverwege de eerste helft in Haps (kick-off 14.30 uur) duidelijk hoe de vlag ervoor hing. Goed dus voor de oranjemannen, want SES kreeg in Venraij de eerste nederlaag van het seizoen te slikken: 1-0. Dat betekende dat Toxandria al aan 1 punt voldoende had om het kampioenschap binnen te halen. In die missie slaagden de Toxandrianen glansrijk. Met rust was de stand al 0-4 in Rijkevoorts voordeel. Na rust schakelde de kampioensformatie een tandje terug. Gescoord werd er door beide ploegen nog eenmaal, zodat na 90 minuten een 1-5 eindstand op het scorebord stond. Het kampioenschap was een feit en werd onder luid gejuich en met bengaals vuurwerk gevierd.  
Een bijzonder knappe prestatie van een getalenteerd en gedreven team, wat met 10 vaste spelers wekelijks werd aangevuld met spelers uit de JO17. Dat geeft het kampioenschap nog wat extra glans. Klasse mannen, met zeker ook complimenten voor de leiding die onze mannen boven zichzelf uit lieten stijgen de afgelopen maanden. PROFICIAT!

Foto verslag