Penaltybokaal en jeugdpresentatiedag Toxandria 2019

17-08-2019

Zondag, 1 september… Met klotsende oksels leg je de bal nauwkeurig op de stip. Tijdens het achteruitlopen merk je dat het zweet ook over je rug loopt. Nog even snel met de bovenkant van je pols over je voorhoofd, wachtend op het fluitje van de scheids. De toeschouwers kunnen zich, zonder afleiding, op één ding te concentreren; dat ben jij achter die bal. Het fluitje klinkt. Nog even diep in- en uitademen, een klein hupje en dan moet het gebeuren.

Dit ritueel zal zich zondag 1 september honderden malen afspelen alvorens de finale zal plaatsvinden in de rust van het bekerduel Toxandria 1 – Excellent 1. Tijdens die finale zal de spanning helemaal te snijden zijn. Wie is de koelste kikker? Wie lukt het om onder koortsachtige omstandigheden het langst foutloos te blijven? Diegene mag zich laten huldigen als “Penaltykoning Jeugd Toxandria 2019” en een jaar lang trotse bezitter zijn van de grote wisselbeker, beschikbaar gesteld door InnoTherm. Daarnaast zal de winnaar van de penaltybokaal een waardebon van 50 euro van Van Neerven Sport 2000 in ontvangst mogen nemen, gesponsord door SJ Steigers.

Bedankt InnoTherm en SJ Steigers voor jullie bijdrage!


De strijd om de  penaltybokaal is een evenement dat dit jaar voor het eerst gaat plaatsvinden.

**********************************************************************************

Het fel oranje shirt strak om de schouders, sokken netjes opgetrokken tot aan de knieën. Alles ziet er gelikt uit. Een vette beat dreunt uit de boxen op het hoofdveld van het sportpark van Toxandria. De leider geeft aan dat we mogen. Achter elkaar draven we het veld op, ogen gericht op de rug van mijn voorganger. Na het rondje gaan we als team naast elkaar staan en worden we één voor één naar voren geroepen. Hé, opa en oma zijn er ook. Pap, mam, zusje; heel veel bekenden. En dan klinkt mijn naam en neem ik plaats op de verhoging. Er wordt wat over me verteld en ik geniet van het applaus. Kanonnen, wat heb ik geweldig veel zin om te gaan voetballen met dit team en deze leiders/trainers.

Dit voorval zal zondag 1 september vanaf 16.30 uur wellicht meermaals plaatsvinden als de pupillen, JO7 t/m JO13, zich zullen presenteren aan het publiek van Rijkevoort. Ook voor de toeschouwers kan het een feest der herkenning worden, als er waargenomen wordt dat het er enne van dun dieje of dun dieje is. Dus broertjes, zusjes, opa, oma, papa mama, maar ook supporters van Toxandria 1, spelers van Toxandria, eigenlijk heel Rijkevoort en omstreken: laat je belangstelling zien voor jeugd van Toxandria. De jeugd heeft tenslotte de toekomst. Voor alle kinderen is er een springkussen aanwezig.

Programma zondagmiddag 1 september:
12.00-12.15 Ontvangst/uitleg Penaltybokaal spelers JO9 t/m JO19
12.15-14.00 Voorrondes Penaltybokaal
14.05-14.20 Bekendmaking Jeugdteam + Jeugdspeler seizoen 2018-2019
14.30-15.15 1e helft bekerwedstrijd Toxandria 1 - Excellent 1
15.15-15.30 Finale Penaltybokaal
15.30-16.20 2e helft bekerwedstrijd Toxandria - Excellent
16.20-16.30 Evt. vervolg finale en prijsuitreiking penaltybokaal
16.30-17.30 Presentatie jeugdteams JO7 t/m JO13

Bij dit bericht is een bijlage toegevoegd.

Download bijlage
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties