Indeling jeugdteams 2019-2020

15-06-2019

De teamindeling voor het seizoen 2019-2020 is na diverse bijeenkomsten vastgesteld. Op basis van de teamindeling worden vervolgens de trainers en leiders gezocht en benaderd en worden de teams bij de KNVB aangemeld. De teamindeling wordt door de Technische Commissie (bestaande uit de Toxandria  jeugdtrainers) in samenspraak met de Jeugdcommissie opgesteld.

Bij de teamindeling worden een aantal uitgangspunten gehanteerd. De belangrijkste daarvan zijn:
1. de te hanteren peildatum (door de KNVB vastgesteld op 1 januari);
2. de beschikbare spelers;
3. zo min mogelijk spelers te vroeg naar een hogere leeftijdscategorie door te laten stromen;
4. de aanwezigheid van meerdere klasgenoten bij m.n. de JO11-, JO10- en JO9-pupillen (op basis van de genoemde uitgangspunten is het onmogelijk of onwenselijk om alle klasgenoten in hetzelfde team te plaatsen);
5. het zo veel mogelijk voorkomen van niveauverschillen binnen een team (waarbij wordt gekeken naar talent, motivatie/inzet en fysiek);
6. indien er 2 of 3 teams binnen een leeftijdscategorie zijn (m.n. bij de JO11, JO10 en JO9-pupillen) wordt de JO11-1 (of JO10-1, JO9-1) veelal automatisch door de KNVB in een hogere klasse ingedeeld.

Komend seizoen zullen we voor het eerst samen gaan werken met de jeugdafdeling van VIOS ’38 uit Beugen. De achterliggende redenen zijn meermaals via de website en het clubblad gecommuniceerd. Concreet betekent dit, dat in het seizoen 2019-2020 een combinatieteam (ST) wordt samengesteld in de leeftijdscatgorie JO15. De helft van de spelers van dit elftal zal bestaan uit Toxandria, de andere helft uit VIOS ’38. De andere elftallen (JO19 tot en met JO13) zullen op papier als combinatieteam gaan starten, maar uitsluitend uit spelers van Toxandria dan wel van VIOS ’38 bestaan. Wel bestaat zo de mogelijk om spelers uit te wisselen tussen beide verenigingen, als daar de noodzaak en mogelijk voor is. Dit geldt dus alleen voor de elftallen, niet voor de JO11-, JO10-, JO9- en JO7-teams. 
 
Deze teamindeling is voorlopig, omdat voor de start van het nieuwe seizoen onvoorziene omstandigheden nog veranderingen in de teams teweeg kunnen brengen. De teamindeling is voor de spelers en ouders niet onderhandelbaar. Als er belangrijke zaken zijn, die wij eerder niet wisten en waarmee we rekening moeten houden, dan is het mogelijk om dat alsnog aan ons kenbaar te maken.
We hebben geprobeerd om alle spelers de best passende plek in één van de teams te geven. Het is een gegeven dat we met veel factoren rekening moeten houden en we onmogelijk aan alle persoonlijke wensen en verwachtingen kunnen voldoen. Van een ideale indeling zal waarschijnlijk nooit sprake zijn. Diverse varianten zijn uitvoerig bestudeerd en beoordeeld op voor- en nadelen. Door onvoorziene omstandigheden houden we ons altijd het recht voor om in een later stadium aanpassingen te doen in de vastgestelde teamindeling. Rond de winterstop evalueren we de eerste seizoenshelft. Het is daarbij mogelijk dat de samenstelling van de teams wijzigt. Het is dus niet vanzelfsprekend dat de teams het hele seizoen ongewijzigd blijven. Anderzijds is het wijzigen van de teams rond de winterstop nooit een doel op zich; er moet altijd een aanleiding zijn om daartoe over te gaan.
 
Het trainingsschema en begeleiding van de teams voor het nieuwe seizoen is nog niet volledig rond. Deze worden binnenkort gepubliceerd in het Toxandria jaarboek. De startdatum van de trainingen voor het seizoen 2019-2020 wordt door de trainers van ieder team vastgesteld en gecommuniceerd.

De teamindeling seizoen 2019-2020:
ST TOXANDRIA – VIOS ’38 JO19-1
Thijs Vernooij
Stijn Egelmeers
Dirk Veldpaus
Mick Goossens
Wouter Litjens
Daan Grüntjes
Maikel van der Linden
Teun Coenen
Bram van Gemert
Kjell Beljaars
Boudewijn de Kuijper
Rens Jansen
Wout Willems
Marcos Dos Santos Lemos

ST TOXANDRIA – VIOS ‘38 JO17-1G
Cas Verkuijlen
Tjerk Brienen
Ikki Hofmans
Bo Groenendaal
Giel Willems
Stan van Gemert
Guus Gerrits
Luuk van de Kerkhof
Stan Litjens
Niek van den Oever
Robin Spierings
Rob Klaassen
Tiego Gerrits

ST TOXANDRIA - VIOS ‘38 JO15-1G
Rudie Groenendaal
Mauro Boersma
Sil van den Oever
Dani de Bruijn
Alicia Spierings
Jelle Mobach
Cas Koninkx
+ 8 spelers van VIOS ’38:
Jesse Busser
Sem Busser
Thijmen van de Crommert
Niek van den Heuvel
Yannick Janssen
Freek Otten
Jesse Piek
Derk Walraven

ST TOXANDRIA – VIOS ’38 JO13-1G
Mustafa Claassen
Rens van den Heuvel
Daan Spierings
Dynand Derks
Sjoerd van Gemert
Nina van de Kerkhof
Jop Willems
Luuk Nabuurs
Jarno de Haas
Bram Mobach
Stan de Groot
Tymeon Derks
Tijl Bitter
Imme Willems
Levi van de Kerkhof

TOXANDRIA JO11-1
Jibbe Nabuurs
Tigo Brienen
Jasper van de Pas
Jesse van der Ven
Vince van den Heuvel
Siem van Sambeek
Xiao Yue Claassen
Dylan Brevoord
Gijs Kuijpers
Kas Remmen

TOXANDRIA JO10-1
Mees Kusters
Sem Welten
Niels de Groot
Benjamin Reijnders
Joep Jacobs
Milan de Haas
Janick Vos

TOXANDRIA JO9-1
Len van de Kerkhof
Lenn van den Heuvel
Vince Verheyen
Rick Kusters
Tijs van Sambeek
Stevano Vissers
Finn Louwers
Flynn Welten
Sjaak Curré

TOXANDRIA JO7
Lisa van Eeden
Gijs van Sambeek
Guus van de  Pas
Rafael van Dorland
Davey Nijssen
Siem Jacobs
Kjell Derks
Maud van Duijnhoven
Tijn Kusters
Ties Jansen
Gies van Gorp
Stijn Arts
 

Technische Commissie jeugdafdeling Toxandria
Jeugdcommissie Toxandria

Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties