Toxandria schakelt over op LED-verlichting

06-04-2018
Gisteren is de verlichting van veld 2, het trainingsveld, vervangen door LED-verlichting. De firma LED Technologies uit Zeewolde heeft de oude, energieslurpende lichtbakken vervangen door nieuwe lichtarmaturen met LED-lampen. Daarmee slaat Toxandria de duurzamere weg in met het energieverbruik van het sportpark. LED-lampen gebruiken namelijk aanzienlijk minder energie dan de traditionele veldverlichtingslampen. Daardoor is er ook geen piekbelasting meer op het stroomnet bij Toxandria tijdens trainingsavonden, wat in het verleden regelmatig leidde tot een algehele stroomuitval op het sportcomplex als de stoppen doorsloegen. Een ander bijkomend voordeel is, dat LED-lampen eenvoudig aan en uit kunnen worden geschakeld, zonder dat de lampen eerst geruime tijd af moeten koelen (wat voorheen het geval was en wat nogal eens voor kapotte lampen zorgde).

Aan de LED-verlichting zit een behoorlijk kostenplaatje bij de aanschaf. Die aanschafkosten worden uiteraard in de loop van de jaren terugverdiend door verminderde energiekosten en een lagere afschrijving (ca. 30.000 branduren per lamp nu tegenover 3.000 uren eerst). Gelukkig konden we voor een deel van de kosten een beroep doen op een subsidiebijdrage van het Rijk, op sponsoring door de Rabobank en ontvingen we een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds van de Dorpsraad. Allen hartelijk dank daarvoor!
 
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties