Zo | 28-04-2024 om 14:30u
Elsendorp 1 - Toxandria 1
Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Directe degradatie dichtbij voor Toxandria 1
Toxandria 1 heeft in de midweekse wedstrijd in en tegen Oostrum een van de laatste strohalmen in de strijd tegen rechtstreekse degradatie niet kunnen grijpen. Sterker nog: de oranjehemden moesten een forse nederlaag slikken tegen de plaatselijke FC: 6-0.
Het gat met concurrent De Zwaluw was na het punt tegen VIOS '38 afgelopen zondag geslonken tot 3 punten. Met een overwinning in Oostrum en bij verlies van de ploeg uit Oeffelt zou alles weer open liggen. Het werd een deceptie voor Toxandria. Terwijl De Zwaluw met 4-1 won van Merselo, gingen de oranjemannen diep door het stof in Oostrum. Een aanzienlijk aantal geblesseerden binnen de toch al krappe basisselectie was daar mede debet aan.
Het eerste kwartier was nog hoopvol. Toxandria had een klein overwicht en niets wees er nog op dat de onzen tegen een grote nederlaag aan zouden gaan lopen deze donderdagavond. Oostrum kwam steeds beter in haar spel en na ruim een half uur spelen werd met een fraai schot van afstand de openingstreffer binnengeschoten. Drie minuten later lag nummer 2 al in de touwen. Ruststand 2-0.
Het aanwezige legioen hoopte dat er een herboren Toxandria uit de kleedkamer zou komen. Vier minuten na de hervatting had doelman Dirk echter al weer 2 keer moeten vissen en was de wedstrijd definitief gespeeld. Toen tot overmaat van ramp Tjerk ook nog met rood het veld moest verlaten, was het voor Toxandria alleen nog maar proberen de schade verder te beperken. Oostrum wist in het restant nog tweemaal doel te treffen. Eindstand 6-0.
Door de winst van De Zwaluw is het gat met de blauw-witten nu opgelopen tot 6 punten. Met nog 3 wedstrijden te gaan, is er alleen nog een theoretische kans op klassenbehoud voor Toxandria 1. Zondag is Ut Urst vrij, op 22 mei wordt thuis aangetreden tegen DSV. Die wedstrijd zal vooral voor de eer en glorie van Toxandria zijn. Of volgt er toch nog een historische remontada?