Zo | 21-04-2024 om 14:00u
Toxandria 1 - BVV'27 1
Zo | 14-04-2024 Uitslag: 2 - 3
Effectief Montagnards wint op Kampzicht
Toxandria 1 heeft aan de inhaalwedstrijd tegen Montagnards geen punten overgehouden. Daarmee wisten de oranjehemden geen goed vervolg te geven aan het gelijkspel tegen koploper Achates afgelopen zondag.
Even na acht uur werd afgetrapt op het derde veld van Toxandria, waar de jl. dinsdag perfect afgestelde led-veldverlichting inmiddels was ontstoken voor deze avondwedstrijd. Vanaf de aftrap gaven de Bergenaren vol gas en Toxandria moest direct de verdedigende stellingen innemen. De gastheren slaagden er niet in om onder de druk uit te komen en het wachten was op de openingstreffer van Montagnards. Die viel -met enig fortuin- in de 34ste minuut, toen na enkele reddingen van doelman Dirk oud-Toxandriaan Bram van Roosmalen de bal vallend via de binnenkant van de paal binnenkopte. Met een dubbele wissel probeerde Steef direct het tij te keren. Dat leek succes te hebben, want nog voor rust verschenen Melvin en Rob vrij voor de Bergense doelman. Gescoord werd er niet. Ook andermaal Melvin even later niet, die te lang aarzelde en zo opnieuw een kansrijke aanval zag stranden. Ruststand 0-1.
De tweede helft pakte Toxandria de zaken wat energieker aan en zette direct druk op de Noord-Limburgers. Dat leek in de 55ste minuut tot het gewenste resultaat te leiden, maar op curieuze wijze eindigde de bal bij een scrimmage voor het Bergense doel uiteindelijk in de handen van de goalie. Een dure misser zou blijken. Vijf minuten later verdubbelde Dick Kleven aan de andere zijde namelijk de score in Rijkevoorts nadeel door slecht verdedigen van de Toxandrianen. Met de moed der wanhoop zocht Toxandria met nogmaals een dubbele wissel daarop de aanval, maar wist geen vuist te maken. Nadat wederom oog-in-oog met de keeper van Montagnards werd gemist, gooiden de Bergenaren in de 70ste minuut via Jesse Jaspers definitief de wedstrijd in het slot.
Zo brak het missen van meerdere 100% kansen de Toxandrianen vanavond lelijk op. De Bergbewoners gingen veel effectiever met de kansen om en vertrokken met de drie punten op zak weer naar huis. Zondag een nieuwe mogelijkheid om de eerste winst te pakken, thuis tegen Oostrum. Tenzij morgen door Rutte en co. anders wordt besloten...