Zo | 28-04-2024 om 14:30u
Elsendorp 1 - Toxandria 1
Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Toxandria verliest van koploper
Toxandria heeft tegen koploper Hapse Boys niet voor een stunt kunnen zorgen. De koploper ging na een aantrekkelijke wedstrijd met de winst naar huis: 2-4. Ondanks de nederlaag kon Toxandria terugkijken op een goede wedstrijd, waarin het met een beetje geluk een verdiend punt had kunnen pakken.
De eerste helft waren de gasten het meest in balbezit, zonder echt gevaarlijk te worden, maar in de 30e minuut kwam Hapse Boys toch op voorsprong toen een voorzet vanaf rechts fortuinlijk binnengelopen werd: 0-1. Toxandria probeerde met verzorgd voetbal gevaar te stichten en kreeg enkele mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer voor de rust.
Na de rust ging Toxandria op zoek naar de gelijkmaker door meer druk op de achterhoede van de gasten te zetten en na 55 minuten viel de verdiende gelijkmaker, toen Joost na een prachtige aanval Stan een niet te missen kans gaf: 1-1. Hapse Boys leek nu wakker en enkele minuten later stonden de gasten weer op voorsprong, toen vanaf 25 meter de bal onhoudbaar in de kruising geknald werd. Na 75 minuten leek de wedstrijd gespeeld toen de gasten vanaf rechts doelman Dave met een stiftje kansloos lieten en de 1-3 op het scorebord zetten. Enkele minuten later was de spanning weer terug, toen de doelman van de gasten zich verkeek op een voorzet van links en Gijs zijn eerste doelpunt voor Toxandria 1 scoorde: 2-3. De laatste 10 minuten probeerden de oranjemannen met een alles of niets offensief de verdiende gelijkmaker te scoren, maar in de laatste minuut waren het de gasten die met een prachtig doelpunt de eindstand op 2-4 bepaalden.
Een goede wedstrijd van de oranjemannen, waardoor er weer wat zelfvertrouwen is om het volgende week de andere kampioenskandidaat, Estria, moeilijk te maken.