Zo | 28-04-2024 om 14:30u
Elsendorp 1 - Toxandria 1
Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Onverdiende nederlaag Toxandria bij DSV
Toxandria heeft in St. Anthonis een onnodige en onverdiende nederlaag geleden: 2-1.
Toxandria begon goed aan de wedstrijd en de eerste kans was voor de oranjemannen, maar het was DSV dat in de 8e minuut op voorsprong kwam, toen een vrije trap vanaf de zijlijn bij de tweede paal ongehinderd binnengekopt kon worden: 1-0. Toxandria ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg een handvol goede kansen om voor de rust de wedstrijd al in het voordeel van de oranjemannen te beslissen, maar de bal wilde er niet in, zodat DSV met rust op een gelukkige voorsprong stond.
Na de rust een beter Toxandria dat probeerde de gelijkmaker te scoren, maar in de 60e minuut kreeg DSV een elfmeter, toen Rens een speler van DSV licht toucheerde die snel naar de grond ging. De toegekende penalty werd feilloos benut, zodat de gastheren op een fortuinlijke 2-0 voorsprong stonden. Met nog een kwartier te spelen begon de scheidsrechter een hoofdrol op te eisen, door Ferre van het veld te sturen na een schermutseling tussen enkele spelers, waarbij minimaal ook een speler van DSV had moeten vertrekken. Toch bleef Toxandria niet bij de pakken neer zitten en kwam in de 85e minuut terug in de wedstrijd, toen Frank vanaf 25 meter de bal feilloos in de bovenhoek knalde: 2-1. Tox rook dat er een gelijkspel inzat, maar de man in het zwart dacht daar anders over, door een overtreding op Rens in de 16 niet te bestraffen met een penalty, waardoor Tox niet kreeg wat het verdiende en zo een zure nederlaag leed.
Komende donderdag kunnen de oranjemannen dit recht zetten, als Siol op bezoek komt. Aanvang 18.30 uur.