Zo | 07-04-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - Leunen 1
Zo | 24-03-2024 Uitslag: 1 - 1
Tox 1 pakt 3 punten bij Juliana Mill
Toxandria heeft op bezoek bij Juliana een 2-3 overwinning behaald. In het begin had Toxandria het moeilijk, was Juliana de betere ploeg en kwam het na 15 minuten verdiend op voorsprong door Jelle Staal, die vanaf de 16 vrij mocht aanleggen en de bal in de verre hoek schoot: 1-0. Juliana rook bloed en wilde meer, maar in de 25e minuut kwam Toxandria op gelijke hoogte, toen er goed werd gestoord op de zwakke verdediging van Juliana. Bastiaan gaf een goede voorzet op Jeroen Rongen, die beheerst afrondde: 1-1. Juliana was van slag en Toxandria kwam steeds beter in haar spel, maar Juliana had nog voor rust op voorsprong kunnen komen toen een der voorwaartsen vrij op doel af ging. Keeper Dave redde bekwaam, zodat er voor de rust niet meer gescoord werd.
Na de rust was het meteen raak voor de oranjemannen, toen Bastiaan zich knap vrij speelde op de punt van de 16 en snoeihard de bal in de lange bovenhoek joeg, een juweeltje. Juliana wist even niet waar het was en als Tox zorgvuldiger was geweest, was het verschil meteen groter geworden. Maar in plaats van 1-3 werd het 5 minuten later 2-2, toen Dave in de fout ging bij een vrije trap voor Juliana en Julien Cuppen ongehinderd de gelijkmaker kon inkoppen. Hierna waren de ploegen aan elkaar gewaagd en probeerde Juliana met lange ballen gevaar te stichten, maar de verdediging van Tox stond als een huis en anders was Dave op zijn hoede. In de 75e minuut kwamen de oranjemannen opnieuw op voorsprong, toen de doelman van de thuisploeg in de fout ging bij een voorzet van Luc en Ferre ongehinderd kon inkoppen: 2-3. Juliana probeerde het hierna nog wel, maar de overtuiging ontbrak en als Tox in de laatste minuten zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen, had het de thuisclub nog meer pijn kunnen doen. Daarmee gingen de 3 punten naar Rijkevoort.
Komende zondag komt Festilent uit Zeeland op bezoek. Een ploeg die tot nog toe tegenvalt, daarom een reden te meer om op onze hoede te zijn en zo de 3 punten in Rijkevoort te houden.