Toxandria JO11-1G

Algemene informatie
Eerstvolgende wedstrijd
Gassel JO11-1G - Toxandria JO11-1G
Za | 01-02-2020 om 11:00u
Laatst gespeelde wedstrijd
Montagnards JO11-2 - Toxandria JO11-1G
Za | 07-12-2019 Uitslag: 0 - 0
Sponsors
Toxandria 11-1G strijdend tenonder
Overzicht

Toxandria JO11-1G is er niet in geslaagd om voor de tweede keer dit seizoen kampioen te worden. Koploper ST Herpina/OKSV JO11-1 liet zich niet verrassen op Kampzicht en ging er met de winst en het kampioenschap vandoor.
Het was gezellig druk rond het prachtige hoofdveld van Toxandria zaterdagmorgen, met veel supporters uit Herpen/Overlangel en natuurlijk een groot oranje legioen, onder een lekker voorjaarszonnetje. In de tweede helft kwam ook nog mede-titelkandidaat Constantia JO11-1 vanuit Beugen de topper in Rijkevoort bijwonen. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een prachtige climax van de voorjaarscompetitie, met de topper van de nummer 1 tegen de nummer 2.
Het eerste kwart van het kampioensduel ging de strijd gelijk op en werd door beide teams met goed combinatievoetbal geprobeerd een gaatje te vinden in de verdediging van de tegenstander. Na de eerste time-out voerde Herpinia/OKSV de druk op, wat leidde tot de 0-1. Met die stand brak ook de rust aan. Nog niets aan de hand dus, alles lag nog open. Hoewel… inmiddels was bekend geworden dat concurrent Constantia met 4-0 in Beugen had gewonnen. Dat betekende dat onze JO11-1G er in de tweede helft vol voor moest gaan, in de wetenschap dat het er nu een verschil in doelsaldo met Constantia was van 8 in Rijkevoorts nadeel.
Die opgave was teveel van het goede. Herpinia/OKSV werd steeds sterker en rook het kampioenschap, zeker toen de voorsprong werd verdubbeld naar 0-2. Het geloof op een goede afloop zakte steeds verder weg bij de oranjehemden. In het laatste deel van de wedstrijd liep de aanstaande kampioen, met enig geluk en wat geflatteerd, uit naar 0-4. Daarmee was het kampioenschap van Herpinia/OKSV een feit en dat werd uitgebreid gevierd.
Voor onze Toxandrianen rest een gedeelde derde plaats in de eindstand. Een superknappe prestatie na de promotie in de winterstop. Na afloop werd afscheid genomen van spelmaker Daan, die zijn geluk volgend seizoen bij JVC ’31 gaat beproeven. Succes Daan en bedankt voor je mooie jaren bij Toxandria! En bedankt alle spelers en speelsters van Toxandria JO11-1G voor een geweldig seizoen!    

Klik hier voor het fotoalbum