Toxandria JO15-1

Algemene informatie
Eerstvolgende wedstrijd
Geen wedstijd gevonden.
Laatst gespeelde wedstrijd
Toxandria JO15-1 - ST SDDL/Ravenstein JO15-1
Za | 25-05-2019 Uitslag: 2 - 0
Sponsors
Toxandria JO15-1G najaarskampioen!
Overzicht
In een fantastische en zenuwslopende ontknoping van de najaarscompetitie 2018-2019 heeft Toxandria JO15-1G het felbegeerde kampioenschap binnengehaald!

Wat een prachtig affiche stond er vandaag op het programma op het natte en winderige sportpark Kampzicht! De ongeslagen nummer 1 (Toxandria JO15-1) tegen de ongeslagen nummer 2 (ST Excellent/SVS/Westerbeekse Boys 15-1) op de allerlaatste wedstrijddag! Verschil op de ranglijst: welgeteld 2 punten (door een verrassende 0-0 van de combinatieploeg tegen VIOS '38 twee weken geleden), maar gelukkig wel in Rijkevoorts voordeel. Dat betekende dat onze oranjehemden aan een gelijkspel voldoende hadden, om de kampioensschaal in een onderling duel te veroveren. Geen eenvoudige opgave, vooral gezien het indrukwekkende doelsaldo van de tegenstander: 79-3.

Van goed combinatievoetbal was op Kampzicht geen sprake in het rechtstreekse titelgevecht. Daarvoor waren de belangen en waarschijnlijk ook de zenuwen te groot. Ondanks een licht veldoverwicht van de gasten kwam Toxandria toch op voorsprong, toen uit een corner van dichtbij door Robin werd binnengekopt. Lang leek de 1-0 voorsprong ook de ruststand te worden, maar in de blessuretijd van de eerste helft viel toch nog de niet onverdiende gelijkmaker: 1-1. Voldoende voor een kampioenschap voor onze JO15, maar nog 35 lange minuten te gaan...

Na de rust opnieuw veel strijd en inzet van beide teams, met een klok die in Rijkevoorts voordeel doortikte. Toen Tiego na een lange rush halverwege de tweede helft de 2-1 tegen de touwen werkte, kwam het kampioenschap toch wel heel dichtbij. Het geloof in een goede afloop van de rood-zwarten zakte langzaam weg en met de moed van de wanhoop werd de aanval gezocht. Het leidde in de laatste minuut tot een penalty, die onhoudbaar werd binnengeschoten: 2-2. De laatste minuten van het titelgevecht verliepen onder hoogspanning voor de tientallen toeschouwers uit beide kampen, maar gescoord werd er niet meer. Het kampioenschap voor onze JO15-1G was een feit! Een prachtige teamprestatie van onze heren en dame! Een bijzonder knappe prestatie ook van het jonge trainersduo Nick en Sander, die er in hun eerste klus als jeugdtrainers meteen met de titel vandoor gaan. Klasse mannen!

Met maar 2 verliespunten is Toxandria JO15-1G de ware KAMPIOEN! En nu... feesten maar!    

Voor een sfeerreportage van sportfotograaf Harrie Veldpaus klik je op onderstaande link:
http://sportmomenten.jalbum.net/Toxandria JO15-1G Kampioen/?fbclid=IwAR1lQoUNIlIT7eAe_PZWXcEuT1Ka1v62bzR6eOFvKrWpRjf-P9yJuC3AMvg