Zo | 07-04-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - Leunen 1
Zo | 24-03-2024 Uitslag: 1 - 1
Toxandria speelt gelijk in Beugen en verliest van kampioen Estria
Nadat Toxandria op Hemelvaartsdag een verdienstelijk gelijkspel behaalde tegen Vios'38, waarin het na 15 minuten op voorsprong kwam door een prachtig doelpunt van Jeroen van Raay, die een vrije trap schitterend binnen schoot, en waarin het zelfs de 3 punten had kunnen pakken als Rens in de laatste minuten een elf meter had verzilverd, togen de oranjemannen vol goede moed naar Escharen om Estria van het kampioenschap te houden.

Toxandria en Estria waren in de beginfase aan elkaar gewaagd, maar Toxandria liet zien waar het voor gekomen was. Na 15 minuten kwamen de oranjemannen op voorsprong door een schitterend doelpunt van Melvin: 0-1. Estria drong hierna aan en kreeg enkele kansen maar miste deze kinderlijk. Na 30 minuten liet Toxandria zien hoe het wel moet ,toen Jeroen van Raay een goede aanval doeltreffend afrondde: 0-2, tevens de ruststand.
Na de rust wist iedereen dat Estria zou komen en in de 55e minuut had de thuisploeg succes, toen een voorzet van rechts van dichtbij werd afgerond: 1-2. Meteen vanaf de aftrap had Toxandria wederom kunnen scoren, maar een schot van Bastiaan miste maar nauwelijks doel. In de 63e minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte: 2-2. Hierna probeerde de scheidsrechter de aandacht op zich te vestigen door Ferre van het veld te sturen, waar een gele kaart op zijn plaats was en waardoor Estria een optisch overwicht kreeg. Dit werd teniet gedaan, toen ook een speler van Estria terecht rood kreeg na een harde charge op Patrick. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, waardoor Toxandria bovenaan zou blijven staan in de derde periode, maar wederom de scheidsrechter dacht er anders over door in de laatste minuut tot ontsteltenis van iedereen Estria een penalty te geven. Deze werd niet gemist zodat Estria de gelukkige winnaar was.

Door de uitslagen op de andere velden hebben de oranjemannen de nacompetitie nog in eigen hand, te beginnen a.s. zondag thuis tegen Ruwaard waartegen onze mannen nog wat goed te maken hebben.