Zo | 28-04-2024 om 14:30u
Elsendorp 1 - Toxandria 1
Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Zwaar bevochten zege Toxandria in Gassel
Toxandria heeft in het inhaalduel op donderdag tegen en in Gassel een benauwde 1-2 zege behaald. Het zag er in het begin niet naar uit dat Tox met de punten naar huis zou gaan. Binnen de minuut stond ons oranje reeds met 1-0 achter, toen Ramon van de Venne geheel vrijstaand een voorzet van rechts ongehinderd in kon koppen. Het eerste kwartier had Toxandria het moeilijk en kreeg Gassel nog een beste kans om de score te verdubbelen. Na dit kwartier nam Tox het heft in handen en na 22 minuten kwam Toxandria op gelijke hoogte door Jeroen Rongen, die geheel vrijstaand, maar duidelijk in buitenspel positie, de gelijkmaker tegen de touwen kopte: 1-1. Tox ging door en creƫerde verschillende mogelijkheden. Toen Bastiaan in de 32e minuut vanaf 20 meter vrij mocht uithalen, betekende dit de 1-2 voorsprong, tevens de ruststand.
Na de rust viel er niet veel meer te genieten. Op het slechte veld was combinatievoetbal erg moeilijk en Gassel probeerde met lange halen gevaar te stichten, maar dit zonder resultaat. Ook omdat Dave attent was als er eens een lastige bal op het doel kwam.
Door dit resultaat is Toxandria de fictieve tweede, achter koploper Estria. A.s. zondag kan Tox een andere kandidaat voor de nacompetitie op een grotere achterstand zetten, als ze weten te winnen in Rijkevoort van Odiliapeel.