Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Sponsors
Toxandria verliest van de Zwaluw
Overzicht
Toxandria heeft thuis in een van beide kanten geen beste wedstrijd verloren van de gasten uit Oeffelt. Waar een gelijkspel de verhoudingen het best weergaf, ging de Zwaluw met de 3 punten aan de haal doordat Rick Geurts in de 80e minuut de bal snoeihard in de kruising schoot en de Zwaluw op een 2-3 voorsprong zette.
Toxandria en de Zwaluw begonnen beiden met de bibbers in de benen leek het wel: veel foute passes en onnodige fouten. Door zo'n fout kreeg de Zwaluw na 15 minuten een strafschop, doordat een speler van de Zwaluw bij een corner onnodig in de rug geduwd werd. De strafschop werd feilloos door Willem van Haren benut: 0-1. Toxandria ging op zoek naar de gelijkmaker die er na 25 minuten ook kwam, toen Bastiaan een prima aanval over rechts beheerst afrondde: 1-1. Toxandria ging door en pech weerhield de oranjemannen van een verdiende voorsprong. In plaats van een doelpunt voor de thuisploeg waren het de gasten uit Oeffelt die met een voorsprong gingen rusten, toen Merijn Elbers geklungel in de achterhoede afstrafte: 1-2.
Na de rust drong Toxandria aan en na een uur was het Jeroen van Raaij die een prachtige dieptepass op waarde schatte en beheerst afrondde: 2-2. Toxandria probeerde de voorsprong te forceren en de Zwaluw loerde op de counter. In de 80e betekende dit dus de overwinning voor de Zwaluw.
Volgende week gaan de oranjemannen op bezoek bij SC St-Hubert.