Zo | 07-04-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - Leunen 1
Zo | 24-03-2024 Uitslag: 1 - 1
Verdiende winst Toxandria 1 tegen Astrantia
Toxandria 1 behaalde tegen middenmoter Astrantia een verdiende overwinning. Toxandria was vooraf gewaarschuwd. Onlangs was het de ploeg uit Middelaar nog, die de ongenaakbare koploper Estria het eerste puntverlies van dit seizoen toebracht. Over de gehele wedstrijd gezien was Toxandria de bovenliggende partij vandaag, alleen in het laatste kwartier van de eerste helft stelde de ploeg uit Middelaar daar wat tegenover.

De eerste kansen op het hobbelige veld op Kampzicht waren voor de gastheren. Trainer Koenen had zijn formatie op enkele plaatsen gewijzigd en na 10 minuten trof Jeroen Rongen de lat. Na een half uur spelen had de thuisploeg het geluk opnieuw niet aan haar zijde, toen de kruising werd getroffen. Daarna kwamen de gasten beter in hun spel. Een geweldige reflex van doelman Dave leidde tot een corner, waaruit Astrantia alsnog met een strak schot van buiten de 16 doel trof: 0-1. Met die stand werd de rust ook bereikt.

Na rust drong Toxandria fel aan en na een snelle uitval over rechts van Jeroen Rongen, was het na een uur spelen Bastiaan die eenvoudig de gelijkmaker binnen kon tikken. Even later moest Astrantia met 10 man verder, toen de aanvoerder van de gasten na een overtreding nog een opzichtige duw gaf en met rood het veld moest verlaten. Het overwicht van Toxandria werd daarmee nog groter en optimaal uitgebuit, toen Rens een penalty beheerst tegen de touwen werkte: 2-1. Het was Bastiaan die 10 minuten voor tijd de genadeklap aan de gasten uitdeelde, door een prima voorzet van Twan van links doeltreffend af te ronden.

Door deze 3-1 overwinning werd de aansluiting met de ploegen bovenin de ranglijst behouden. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd, dan tegen WHV uit Loosbroek.