Zo | 21-04-2024 om 14:00u
Toxandria 1 - BVV'27 1
Zo | 14-04-2024 Uitslag: 2 - 3
Zwaar bevochten gelijkspel Toxandria in Oeffelt
Toxandria heeft tegen de Zwaluw twee punten laten liggen. Niet door onkunde of slecht spel, maar door toedoen van de man in het geel. Maar liefst 4 penalties gaf hij aan de thuisclub, waarvan er 1 werd gemist. Omdat Bastiaan 3 gewone doelpunten maakte, stond er na 90 minuten een 3-3 eindstand op het scorebord.
Toxandria begon goed aan de wedstrijd en na 12 minuten was Bastiaan al 2 keer succesvol. De 1-0 was een prachtige aanval over rechts, die snoeihard vanaf de 16 werd afgerond door Bas. Nog geen 3 minuten later mocht Bas vanaf 25 meter een vrije trap nemen en ook nu weer was deze streep onhoudbaar voor de Zwaluw-doelman: 2-0. Hierna begon de scheids met gele kaarten te strooien voor kleine overtredingen en werd Len na 30 minuten na zijn 2e gele kaart van het veld gestuurd. Een paar minuten later kreeg de Zwaluw haar eerste 11 meter en deze werd feilloos binnen geschoten: 1-2. Toxandria stond vanaf dat moment onder zware druk. Tot ieders verbazing legde de scheids in de 45e minuut wederom de bal op de stip, maar deze werd vakkundig door Dave onschadelijk gemaakt zodat de oranjemannen met een voorsprong gingen rusten.
Na de rust was het in deze sportieve wedstrijd de scheids die een hoofdrol opeiste, door voornamelijk alleen tegen Toxandria te fluiten en ook kaarten uit te delen aan de Toxandria-spelers, waardoor het voor de oranjemannen alleen maar moeilijker werd. Toch kwam Toxandria op een 1-3 voorsprong, toen wederom Bas in de 60e minuut een corner hard in het doel kopte. De Zwaluw probeerde de aansluitingstreffer te forceren, maar had wederom de hulp van de scheids nodig. In de 75e minuut gaf hij de derde 11-meter aan de thuisploeg, waarbij een speler van de Zwaluw een overtreding maakte en niet Toxandria. Maar dit buitenkansje werd ook deze keer weer dankbaar aangenomen: 2-3. Toxandria probeerde met uitvallen gevaarlijk te worden, waarbij Tom misschien wel de beste kans kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien, maar zijn schot ging jammerlijk langs. De wedstrijd naderde het einde en de Toxandria-supporters maakten zich al op om de 3 punten mee naar Rijkevoort te nemen, maar ook deze keer dacht de man in het geel daar anders over, door in de allerlaatste seconde de Zwaluw haar 4e strafschop te geven na een fopduik van een Zwaluw-speler. Ook deze 11-meter werd feilloos binnen geschoten, zodat de punten broederlijk werden gedeeld.
Volgende week is er een vrij weekend voor de oranjemannen.