Toxandria 3 - De Zwaluw 3
Zo | 14-04-2024 Uitslag: 1 - 5
Tox3 laat winst op het einde glippen!
Vier gespeeld, vier gewonnen, mooie cijfers, maar vandaag wisten we dat we tegen SV Venray 7 aan de bak moesten. En dat bleek ook zo te zijn want tot het eindsignaal bleef het spannend.

Opnieuw een thuiswedstrijd, opnieuw zon en ditmaal iedereen op tijd. Ook Venray was op tijd en de mannen hadden zelfs een muziekinstallatie bij. Tot onze verbazing werd er niet overlegd met ons, over de muziekkeuze en dus moesten we het doen met onder andere The Corrs – Radio, waardeloze Skyradio-muziek! De trainingsjassen met als tekst “Vette Perry” achterop kwamen niet overeen met de fysieke gesteldheid van de gasten. Om 10.30 uur werd er afgetrapt door ons en Venray koos om te starten met de zon tegen. De beginfase was wat aftastend, de gasten lieten ons vrij bij de opbouw en zo konden we rustig beginnen met het creëren van kansen. Het tempo zat er goed in bij beide teams en er onstond een boeiend gevecht. Na zo’n twintig minuten kwamen er goede kansen voor ons, maar “Panna Hein” en “Sambuca Bart” schoten vanuit kansrijke posities jammerlijk mis. De grootste kansen kwamen er in de eerste helft voor “Bamzeik”, maar met het hoofd kon hij helaas twee keer niet raak koppen. Achterin werd er geconcentreerd verdedigd en verder dan een gevaarlijke bal voorlangs en een afstandschot kwamen de gasten vooralsnog niet. Met een 0-0 konden we thee gaan drinken.

In de rust probeerden meerdere spelers “Japie” uit de tent te lokken, door hem aan te spraken op zijn met regelmaat, emotionele reacties. In plaats van te toe te happen en voordat iedereen kon lachen reageerde “Japie” erg gevat door even fijntjes te vertellen dat we hem bij een dergelijk moment drie minuten later alweer zouden bedanken voor een fijne assist of goal. Met een lach op het gezicht konden we beginnen aan de tweede helft. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwamen we eindelijk op een 1-0 voorsprong. “Adriano” gaf een voorzet a la Beckham en Luuk kopte de bal prachtig in de lange hoek! Het bleek een uiteindeilijk een wat spaarzaam moment te zijn in het doelgebied van Venray. Waar we in de eerste helft duidelijk een overwicht hadden, kwamen we nu steeds meer onder druk en werd ons spel slordiger. Echte uitgespeelde kansen bleven bij beide teams uit, al moest “Neel” zich een keer strekken bij een vrije trap. Toch viel de 1-1 toen een speler van Venray vrij kon binnenkoppen en de gasten deden er nog een schepje bovenop. Niet veel later trok “Ouwe” aan de noodrem en ontving hierbij een gele kaart. De gasten hadden bij de daaropvolgende vrije trap een plan in gedachte, maar deze mislukte jammerlijk. Toen de bal breed werd gelegd kaatste scheidsrechter Martien heel knap de bal naar “Bamzeik”, die vervolgens een schitterende sprint met bal inzette. Met een strak diagonaal schot liet hij de keeper kansloos en was het ineens 2-1. Met nog een minuut of vijf te spelen zette de gasten nogmaals aan en volgde er opnieuw een vrije trap in de dying-seconds. De ingedraaide bal viel precies tussen de verdediging en “Neel” in en in tweede instantie scoorden de gasten toch nog 2-2. Een terechte uitslag in een boeiend gevecht, al was er een zuur gevoel aan onze kant vanwege het weggeven van de voorsprong.

Vandaag geen welverdiend “pilske” en "locker room talk" zoals Donald Trump het noemt. We krijgen maarliefst drie weken de tijd om te herstellen van deze wedstrijd, alvorens we weer kunnen voetballen. Dan gaan we op bezoek bij SV Merselo. Speciaal voor fam. Van de Pas hier alvast de routebeschrijving