Zo | 21-04-2024 om 10:00u
Toxandria 2 - DVSG 2
Zo | 14-04-2024 Uitslag: 0 - 3
Toxandria 2 kampioen!
Toxandria 2 heeft een geweldig seizoen afgesloten met het kampioenschap. Waar voor aanvang van het voetbaljaar klassebehoud nog de doelstelling was, eindigde Ut Twed na 20 wedstrijdronden op de bovenste plaats van de ranglijst.
Vandaag moest het dan gaan gebeuren, in de laatste wedstrijd van het seizoen. Op papier een gemakkelijke tegenstander, rode lantaarndrager Achates 3 uit Ottersum. Omdat concurrent UDI '19 eerder op de ochtend ook gewonnen had, was de opdracht duidelijk: er moest vandaag beslist gewonnen worden. Achates had op deze laatste speeldag wat ondersteuning ingeroepen van spelers uit het tweede. Vanaf de aftrap was dan ook duidelijk dat de tegenstander zich vandaag niet zomaar gewonnen zou geven. De wedstrijd ging gelijk op en Toxandria mocht van geluk spreken dat na een kwartier spelen de bal uit de kluts op de lat boven Thomas belandde. Aan de andere kant dacht Toxandria succes te hebben, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. De openingstreffer viel even later toch aan die kant, toen Bart een hoge voorzet op fraaie wijze bij de tweede paal binnenkopte: 1-0! Vlak voor rust moest Achates met 10 man verder, toen een speler wegens natrappen terecht met een rode kaart van het veld werd gestuurd.
Wie dacht dat Achates zich met de numerieke minderheid in de tweede helft weg zou laten spelen kwam bedrogen uit. Ook nu streden de Limburgers voor elke meter, maar omdat de oranjehemden verdedigend de zaken ook vandaag weer prima op orde hadden werd Achates nauwelijks gevaarlijk. De 2-0 kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een scherpe corner van Roel werd door een speler van Achates ongelukkig achter zijn eigen doelman binnengewerkt. Het laatste kwartier speelde de aanstaande kampioen de wedstrijd gecontroleerd uit, zodat het kampioenschap na 90 minuten onder luid applaus van een grote supportersschare werd binnengehaald en gevierd.
Van harte gefeliciteerd mannen en leiding! Een prachtig seizoen op een fantastische manier afgesloten. Succes in de derde klasse!!