Zo | 21-04-2024 om 14:00u
Toxandria 1 - BVV'27 1
Zo | 14-04-2024 Uitslag: 2 - 3
Toxandria walst over Ruwaard heen.
Toxandria wist wat hen te doen stond tegen de gasten uit Oss, om uitzicht te houden op de derde periode: doelpunten maken. Omdat De Zwaluw op zaterdag reeds met 3-0 gewonnen had van Gassel, wisten de oranjemannen dat ze minimaal 6 keer moesten scoren om op gelijke hoogte te komen met De Zwaluw.
Het duurde tot de 15e minuut voordat Toxandria het doel gevonden had, maar daarna ging het snel en bij rust stond Toxandria met 6-0 voor, door doelpunten van Rens, Twan en Bastiaan, die elk 2 maal het doel wisten te vinden.
Na de rust ging het moeizamer. In de 60e minuut werd het nog wel 7-0 door een doelpunt van Jeroen Rongen, maar daarna stroopte de machine. Prima uitgespeelde kansen werden knullig om zeep geholpen,  wat het spel niet ten goede kwam. Het duurde tot de 82e minuut voordat de oranjemannen weer scoorden, door een prachtig doelpunt van Twan: 8-0. Hierna werd er weer beter gespeeld en in de laatste minuten wist de thuisploeg nog tweemaal te scoren, door Bastiaan en Jeroen Rongen: 10-0.
Volgende week kan Toxandria de derde periode binnenslepen als ze op bezoek gaan bij Astrantia, waar winst nodig is om aanspraak te maken op deze prijs.