Zo | 21-04-2024 om 14:00u
Toxandria 1 - BVV'27 1
Zo | 14-04-2024 Uitslag: 2 - 3
Benauwde zege Toxandria
Toxandria heeft de eerste competitiewedstrijd van 2018 ternauwernood met 3-2 gewonnen van de gasten uit Velp. In een gelijk opgaande strijd had Toxandria voor de rust de wedstrijd kunnen beslissen, als zowel Melvin als Tom hun kans benut hadden. Omdat zij beide, faalden oog in oog met de Velpse doelman ging Toxandria slechts rusten met een 2-1 voorsprong.
De gasten namen na 10 minuten verrassend de voorsprong ,toen er slecht werd ingegrepen in de 16 en van kortbij Junior Banda de 0-1 op het scorebord zette. Na 20 minuten kwam Toxandria langszij, toen Bastiaan vernietigend uithaalde: 1-1. Nog geen 3 minuten later kwam Tox op voorsprong door Twan, die goed de diepte werd ingestuurd door Patrick en op snelheid iedereen de baas was en beheerst afrondde: 2-1, tevens ruststand.
Na de rust kabbelde de wedstrijd verder, met een gevaarlijker Toxandria maar noemenswaardige kansen leverde dit niet op. In de 70e minuut kwamen de oranjemannen toch op een marge van 2, toen een bal goed werd onderschept en direct naar de vrij staande Jeroen Rongen werd gespeeld die beheerst afrondde: 3-1. Iedereen die dacht dat Tox de punten binnen had kwam bedrogen uit, want nog geen 4 minuten later kwamen de gasten terug tot 3-2, toen geklungel achterin door Pascal van Thiel werd afgestraft. De gasten gingen va banque spelen, zonder echter gevaarlijk te worden. De beste kansen waren nog voor de thuisclub, maar in de stand kwam geen verandering meer zodat de 3 punten in Rijkevoort bleven.
Volgende week de lastige uitwedstrijd in Gassel, de verrassende nr 2.