Zo | 28-04-2024 om 14:30u
Elsendorp 1 - Toxandria 1
Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Verdiende overwinning Toxandria
Alhoewel de uitslag anders doet vermoeden, heeft Toxandria tegen de gasten uit 't Oventje een vrij gemakkelijke overwinning behaald. Vooral in de eerste helft waren de oranjemannen heer en meester en vanaf de eerste minuut werd VCO onder druk gezet. Met goed combinatievoetbal werden er enkele reusachtige kansen gecreƫerd. In de 17e minuut kwam Toxandria verdiend op voorsprong, zij het wat gelukkig, toen een vrije trap van Rens van richting werd veranderd en zo onhoudbaar achter de doelman van VCO in het doel plofte: 1-0. Toxandria bleef de veel betere ploeg en als paal, de doelman en een beetje geluk niet in de weg gestaan hadden, was de stand met de rust al onoverbrugbaar geweest voor de gasten uit 't Oventje. Nu was het slechts 1-0.
Na de rust ging Toxandria door en in de 47e ging de doelman van VCO nadrukkelijk in de fout bij een kopbal van Joost: 2-0. Nog geen 5 minuten later was het wederom de beste man van het veld, Joost, die bij de tweede paal een corner tot doelpunt promoveerde: 3-0. Wie dacht dat Toxandria door ging kwam bedrogen uit,. De oranjemannen namen gas terug en in de 59e minuut kwamen de gasten dichterbij met een frommelgoal. Toxandria probeerde hierna nog wel verandering in de stand te brengen, maar de echte wil ontbrak en zo kabbelde de wedstrijd naar het einde toe, Het slotaccoord was voor de gasten, toen een foutieve terugspeelbal in het lege doel geschoten kon worden: 3-2. Drie punten voor Toxandria met prima voetbal in de eerste 60 minuten.
Volgende week wederom een thuiswedstrijd, als SC St. Hubert op bezoek komt.