Zo | 07-04-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - Leunen 1
Zo | 24-03-2024 Uitslag: 1 - 1
Toxandria pakt 3 belangrijke punten tegen degradatie
Toxandria heeft in Reek 3 belangrijke punten gepakt om rechtstreekse degradatie te ontlopen, door met 1-2 te winnen van Achilles. In de eerste helft ging de partij gelijk op met een beter voetballend Toxandria, maar echte kansen leverde dit voor beide ploegen niet op. In de 44e minuut werd een bal door de Achilles-defensie slecht verwerkt. Ferre wist hier wel raad mee en knalde de bal in de lange hoek,  waardoor Toxandria met een 0-1 voorsprong de rust in ging.
Het begin van de tweede helft was voor Toxandria en de Oranjemannen gingen op zoek naar een tweede doelpunt. Die kwam er ook, toen Jeroen van Raaij een uitstekende aanval in de 60e minuut beheerst afrondde: 0-2. Wie dacht dat Toxandria de 3 punten al in de zak had kwam bedrogen uit. Achilles ging achterin man op man spelen en kreeg hierdoor mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken, maar Dave was in vorm en een sta-in-de-weg voor Achilles. Toch kwam Achilles terug in de wedstrijd, toen de scheids in de 80e minuut plotseling de bal op de stip legde na een vermeende handsbal. De toegekende penalty werd beheerst ingeschoten: 1-2.
De laatste 10 minuten stonden onder hoogspanning en Achilles probeerde met man en macht de gelijkmaker te scoren, maar Toxandria gaf geen krimp zodat Toxandria de achterstand op Achilles en Estria terugbracht tot respectievelijk 1 en 2 punten. Een spannend slot van de competitie volgt dus nog, waarin nog van alles mogelijk is. Volgende week komt SDDL uit Demen op bezoek. Kijken of de Oranjemannen een vervolg kunnen geven aan vandaag.

(foto homepage copyright De Gelderlander)